Căutăm o clădire publică în Chișinău pentru implementarea unui proiect de modernizare a sistemului de iluminat (proiect ESCO)

AO Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile (AEER) în parteneriat cu LED Market Srl și Galicus Srl au castigat un grant in cadrul programului  PNUD:Fast Track Challenge Program” pentru implementarea proiectului: “Modernizarea iluminatului interior în clădirile publice prin Contracte de performanță energetică (ESCO)” în or. Chișinău.

Scopul proiectului este de a prezenta soluții inovative în domeniul eficienței energetice cu accentul pe reabilitarea sistemelor de iluminat din clădirile publice educaționale  care pot reduce consumul actual de energie până la 70% trecând la un sistem de iluminat cu LED-uri combinat cu tehnologii intelegente de management.  

Acest proiect se propune a fi  realizat prin aplicarea metodei noi de finanțare a proiectelor  Contract de Performanță Energetică (ESCO). ESCO – este un contract  între un beneficiar și un prestator de servicii energetice care propune implementarea măsurilor de eficiență energetică, verificate și monitorizate pe toată perioada contractului. Investițiile pentru realizarea proiectului vor fi recuperate din economiile financiare, rezultate din îmbunătățirea eficienței energetice. Astfel, fără a investi fonduri proprii, Beneficiarul va primi următoarele avantaje:

  1. Reducerea facturilor la electricitate;
  2. Un spațiu de lucru sănătos cu o distribuție a luminii naturale.
  3. Posibilitatea de a adapta iluminatul în funcție de necesitățile profesorilor și elevilor. 
  4. Stabilirea unor parteneriate între sectoarele privat și public pentru implementarea proiectelor viitoare.

În acest context, căutăm o clădire publică (clădiri ale instituţiilor de învăţămînt sau cu destinația sportivă) în or. Chișinău care necesită înlocuirea sistemului de iluminat, care s-ar plia pe următoarele criterii:

  • Instituția este la auto-gestiune.
  • Clădirea Va dispune de aproximativ 300 de corpuri de iluminat în stare funcțională.
  • Sistemul de iluminat este vechi și ineficient.
  • Posibilitatea evidenței separate a iluminatului.
  • Posibilitatea încheierii contractului de recuperare a investițiilor pentru o perioadă de 5-6 ani.

Instituțiile interesate sunt rugate să trimită numele instituției, adresa și datele de contact prin e-mail: aeer@aeer.md, cu mențiunea "Proiect ESCO" în subiect pînă la 22.01.2020 . Pentru mai multe informații, vă rugăm să sunați la tel. 022 20 00 90.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.