TERMEN EXTINS: AO Forumul Absolvenților Reveniți (FAR) anunță apel de depunere a cererilor în vederea dezvoltării capacității și instrumentelor de comunicare pentru OSC-uri din Regiunea Centru în cadrul proiectului Vizibili în Buna Guvernare

Distribuie prietenilor:DESPRE FAR

Creat în 2015 la inițiativa a 13 membri fondatori, AO Forumul Absolvenților Reveniți - FAR se dorește a fi o platformă de interacțiune a tinerilor specialiști reveniți în Republica Moldova după încheierea studiilor în străinătate pentru a promova și valorifica capitalul intelectual obținut peste hotare. 

DESPRE PROIECT

Societatea Civilă locală joacă un rol important în promovarea principiilor bunei guvernări și în intensificarea dialogului cu APL-uri și mass-media pe acest subiect. În acest sens, FAR își propune să lucreze împreună cu 5-7 OSC-uri selectate din Regiunea Centru pentru a spori capacitățile de comunicare digitală ale acestora.

Proiectul Vizibili în Bună Guvernare este pe o perioadă de 12 luni cu implicarea unei echipe de 4 consultanți ce vor instrui și facilita implementarea strategiilor și instrumentelor moderne de comunicare (identitate vizuală, pagina web, social media, etc) pentru fiecare OSC. Adițional, proiectul propus are și obiectivul de a crește capacitatea internă a OSC-urilor de a gestiona în mod independent procesul de comunicare, pentru a asigura sustenabilitatea proiectului. Printr-o listă de acțiuni specific concepute ca să răspundă în mod personalizat provocărilor fiecărui din cele 5 - 7 OSC-uri selectate, vom obține rezultate tangibile ce vor putea fi aplicate imediat pentru îmbunătățirea comunicării acestor organizații și a parteneriatelor lor cu APL-uri și mass-media. 

Ca scop final, ne dorim să dotăm organizațiile de nivel local din Regiunea Centru cu abilități și instrumente de comunicare eficiente pentru a ridica nivelul de vizibilitate și promovarea explicită, accesibilă și simplificata a principiilor bunei guvernări.

Proiectul regional Vizibili în Bună Guvernare este implementat de FAR în cadrul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).

DESPRE TINE - OSC-uri BENEFICIARE

Suntem în căutarea unor OSC-uri care:

 1. Sunt înregistrate și își desfășoară activitatea în Regiunea Centru (raioanele Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni, suburbiile Chișinăului), în afara orașului Chișinău
 2. Implementează inițiative, activități, proiecte în domeniul bunei guvernări
 3. Au identificat o necesitate pentru îmbunătățirea capacităților și instrumentelor de comunicare 
 4. Au disponibilitatea de a participa la activitățile descrise mai jos și de a colabora cu echipa noastră în implementarea suportului ce ține de îmbunătățirea comunicării.

OSC-uri SELECTATE VOR BENEFICIA DE: 

 1. Suport din partea unei echipe de 5 consultanți (IT developer, graphic designer, consultant pe comunicare, consultant pe social media) prin implementarea instrumentelor și metodelor de comunicare descrise mai jos, sesiuni individuale de coaching și 2 traininguri planificate  
 2. Identificarea provocărilor ce țin de comunicare și dezvoltarea unei strategii de comunicare personalizată pentru fiecare OSC beneficiar și planul de acțiune aferent
 3. Echiparea OSC-urilor cu instrumente și metode moderne de comunicare:
  • crearea sau îmbunătățirea paginilor web pentru OSC-uri
  • crearea sau îmbunătățirea identității vizuale a OSC-urilor (logo, metodelor atractive de comunicare vizuală, platforme low-cost care ar permite utilizarea stocurilor de imagini calitative, resurse de infografice, machetarea unui pachet de materiale) 
  • crearea, sau îmbunătățirea conturilor pe rețelele de socializare pentru OSC-urile cu această necesitate

Activitățile descrise urmează a fi implementate până pe 31 august 2021.

PROCESUL DE APLICARE

Aplicarea are loc prin completareaACESTUI FORMULAR până pe 9 NOIEMBRIE 2020, ora 23:59, ora Moldovei, în română, rusă sau engleză.

Cererile incomplete sau trimise după data limită nu vor fi admise.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.