Proiectul USAID/APM lansează un apel de granturi pentru implementarea planurilor de marketing la export a fructelor și strugurilor de masă

Distribuie prietenilor:Data lansării: 6 februarie 2020

Data încheierii: 16 martie 2020

Data atelierului informativ: 14 februarie   2020

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) lansează un apel de cereri de grant pentru implementarea planurilor de marketing la export a fructelor și strugurilor de masă, care vor aborda în mod integrat constrângerile din cadrul organizației solicitante, precum infrastructura de producere și post-recoltă, abilitățile personalului, sistemele de management și instrumentele de comunicare de marketing.  Activitățile finanțate vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor clar identificați din piața Uniunii Europene sau alte piețe netradiționale pentru sectorul horticol al Moldovei și vor contribui la creșterea exporturilor de fructe și struguri de masă către aceste piețe.

Proiectul USAID/APM anticipează acordarea granturilor în valoarea totală de 2,700,000 MDL în cadrul acestei activități, în care beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 600,000 MDL și 900,000 MDL. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, solicitantul trebuie să contribuie cu minim 50% din suma totală a activități de grant.

Pentru pachetul complet al aplicației  și verificarea întrebărilor/răspunsurilor accesați Google Drive: https://drive.google.com/open?id=1g1JDvOlgDfx_ekukajSbMxFZ5yXFHkGB

Activitățile ilustrative includ, dar nu se limitează la:

 • Investiții în alinierea produsului la cerințele cumpărătorului:
  • Adoptarea unor soiuri solicitate de importatorii de pe piețe specifice;
  • Procurarea de linii și echipamente specializate pentru ambalarea produselor conform specificațiilor importatorilor, precum „produs ambalat în vrac lăzi egalizate (aceiași greutate)”, „produs ambalat în caserole” sau „produs ambalat în flowpack”;
  • Procurarea de instalații și echipamente necesare integrării în sistemele de tip pooling a lăzilor returnabile de plastic (IFCO, Europool etc.).
  • Adoptarea de alte tehnologii post-recoltă complementare care pot contribui la sporirea exporturilor de fructe și struguri de masă către piețe și segmente noi, precum pungi MAP, covorașe de absorbție a etilenei, echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității relative, etc.
 • Activități de elaborare și implementare a instrumentelor de marketing:
  • Îmbunătățirea paginilor internet și prezenței pe rețelele sociale;
  • Elaborarea și implementarea unor activități de promovare a vânzărilor, precum promovare în magazine și participare la promoții;
 • Investiții în resurse umane:
  • Instruirea personalului-cheie responsabil de activitatea de export;
  • Angajarea unor reprezentanți comerciali (sales agent) sau alte forme de prezență activă în piață.

Persoanele interesate de apelul de granturi pot participa la atelierul informativ privind procedura de aplicare, organizat pe data de 14 februarie 2020, orele 11:00, la sediul proiectului APM: str. Alexei Mateevici 87, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova. Pentru a participa la atelier expediați numele participantului, denumirea organizației și nr. apelului pentru finanțare la adresa de email: [email protected] până pe 13 februarie 2020.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.