CICDE lansează un nou concurs de granturi mici pentru elaborarea proiectelor de cercetare în domeniul electoral

Distribuie prietenilor:Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC) lansează cea de-a doua ediție a concursului de granturi mici pentru elaborarea unor proiecte de cercetare individuale în domeniul electoral.

Programul este destinat tinerilor/-elor cercetători/-oare, preocupați/-te de subiecte precum democrația, alegerile, dreptul electoral etc. Scopul inițiativei este de a motiva tinerele talente să exploreze lumea alegerilor, de a contribui la sporirea calității cercetărilor în domeniul electoral, de a crește capacitatea de expertiză a masteranzilor și doctoranzilor și de a consolida comunitatea tinerilor cercetători interesați de subiect. Proiectele de cercetare elaborate vor fi tipărite și prezentate în cadrul unui eveniment public.

Domeniul de cercetare:

Participanții/-tele la concurs vor conceptualiza ideile într-un material cu tematică electorală și vor elabora proiectele de cercetare în volum de 25-30 pagini, conform rigorilor CICDE. Tematicile pot fi propuse de către CICDE, și/sau de către cercetători/-oare împreună cu coordonatorii/-ele.

Condiții de eligibilitate:

Sunt încurajați/te să participe tineri și tinere, cetățeni/-e rezidenți ai Republicii Moldova, cu vârsta de până la 30 de ani, care sunt studenți/-te la un program de masterat/doctorat în Științe ale Comunicării, Administrare Publică, Drept, Istorie, Științe Politice, Relații Internaționale sau alte domenii relevante. Vor fi selectați cinci tineri/-e cercetători/-oare.

Buget și durată de implementare:

Proiectele de cercetare vor fi elaborate în perioada aprilie – octombrie 2020 și vor fi prezentate public în perioada noiembrie – decembrie 2020. Persoanele selectate vor primi o bursă unică de 5000 lei brut/participant(-ă).

Dosarul de participare cuprinde:

  • CV-ul (max. 2 pagini);
  • Scrisoarea de motivare (max. 1 pagină);
  • Lista publicațiilor, care să includă și link-uri active (max. 1 pagină);
  • Numele și datele de contact ale coordonatorului/-ei proiectului de cercetare.

Termenul limită de prezentare a dosarului de participare la concurs este 21 februarie 2020. Dosarele expediate după termenul limită vor fi respinse. Vor fi contactate doar persoanele selectate pentru interviu. Procesul de selecție va dura până la mijlocul lunii martie 2020.

Dosarele de participare la concurs vor fi expediate în format electronic în adresa specialistului superior, Cristina Berlinschii, [email protected] și la adresa [email protected] cu mențiunea „Concurs – CICDE Proiecte de Cercetare”. Pentru unele neclarități, ne puteți contacta la nr. telefon (022) 260-914.

Descrierea instituției:

În 2019, pentru prima dată, CICDE a oferit burse de cercetare la cinci tineri, de la diferite instituții de învățământ, care au studiat aprofundat subiecte din domeniul electoral, și-au prezentat cercetările și principalele concluzii în cadrul unei ediții a Conferinței "CICDE Open Talks". Proiectele de cercetare ale tinerilor le găsiți aici.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral este o instituție publică, creată de CEC în conformitate cu art. 27 din Codul Electoral al Republicii Moldova în scopul instruirii și calificării funcționarilor electorali, precum și a altor subiecți implicați în procesul electoral. Una dintre activitățile strategice ale CICDE pentru perioada 2020 – 2023 este afirmarea în calitate de instituție de cercetare științifico-practică. 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.