IREX Europe anunță concurs de granturi mici pentru media locală și regională

Distribuie prietenilor:IREX Europe lansează un concurs de granturi mici pentru instituțiile de presă locale din R. Moldova, în cadrul programelui „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova”. La concurs sunt invitate să participe organizațiile media ce pot demonstra capacitatea de a realiza și publica minimum 8 materiale de presă în colaborare cu tinerii. Este încurajată colaborarea cu reprezentanți ai autorităților locale și persoanele active din comunitate.

Scopul programului este de a încuraja colaborarea dintre mass media locale și tineri, în ideea sporirii cantității și calității producției locale, de a diversifica conținutul de programe, precum și de a ajusta conținutul respectiv la formatele digitale (Facebook, Instagram, Youtube, website). Acest lucru va spori încrederea și interesul din partea publicului, în special a tinerilor, întrucât vor fi reflectate evenimentele de interes local, care-i afectează în mod direct.

Comisia de evaluare va selecta 5 instituții media. Bugetul alocat fiecărei propuneri/inițiative va fi de maxim  5,500.00 EUR.*

Activități eligibile în cadrul acestui concurs:

 • Emisiuni la teme naționale/sau internaționale de interes local, realizate în colaborare cu experții locali/regionali, activiști, autorități și/sau tineri.
 • Reportaje video/radio la teme interesante locale/naționale sau despre personalități, realizate în colaborare cu experții locali, activiști, autorități și/sau tineri.
 • Scurte documentare despre fenomenele ce afectează localitățile, realizate în colaborare cu experții locali, activiști, autorități și/sau tineri
 • Articole la teme locale, cu implicarea experților locali, activiștilor, autorităților și/sau tinerilor.

NOTA: *Toate materialele video/radio urmează să fie însoțite de un plan detaliat de difuzare.

*IREX Europe își rezervă dreptul de a decide suma finală acordată

Criterii de eligibilitate:

 • Participanții la concurs trebuie să fie entități juridice, care reprezintă televiziunea, radioul, ziarul sau portalul media local/regional.
 • Formularul trebuie să prezinte dovada colaborării între mass media locală, experții locali, activiști, tineri și autorități (ex. acord de colaborare). Formularul poate fi depus doar de instituția de presă.
 • Fiecare participant trebuie să propună realizarea și difuzarea a opt produse media (de dorit genuri jurnalistice diverse).

Criterii de selecție:

 • Portofoliul participanților trebuie să conțină știri și informații locale (link-uri la cel puțin 5 materiale local/regionale).
 • Solicitanții trebuie să demonstreze o organizare internă și o gestiune financiară a granturilor eficientă. De asemenea, ei vor prezenta dovada raportării în mod fiabil şi transparent a granturilor și donațiilor.
 • Abilitatea de a cuprinde/acoperi audiența în plan local/regional și/sau comunitățile vulnerabile la discriminare.
 • Claritatea și coerența propunerii de proiect.
 • Conceptul arată/demonstrează că solicitantul înțelege scopurile proiectului și are abilități tehnice suficiente și experiență ca să implementeze toate activitățile.
 • Activitățile de follow-up stabilite după terminarea grantului: continuarea colaborării cu actorii locali interesați, alte solicitări de fonduri de la diverși donatori vor constitui un avantaj.
 • Impactul general al proiectului.

Durata proiectului: Puteți expedia o propunere de proiect cu o perioadă de implementare ce variază între 3 și 6 luni (se preconizează ca sa începeți implementarea la 16 februarie 2020)

Bugetul maxim: până la 5, 500.00 EUR.

Formularul de participare poate fi completat aici.

Data limită pentru transmiterea propunerilor de proiect este 26 ianuarie, 2020 (ora 24:00).

Vă rugăm sa transmiteți formularul completat (împreună cu documentele de suport) la adresele: [email protected] și [email protected]. Daca aveți întrebări, va rog sa ne contactați la adresele de mai sus sau la nr. 069402808 (Valentina Botnaru)

Acest concurs este parte a proiectului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” (finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite) implementat de IREX Europe.

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.