Workshop online pentru reprezentanți ai instituțiilor statului: „Combaterea dezinformării în Moldova”Workshop online pentru reprezentanți ai instituțiilor statului: „Combaterea dezinformării în Moldova”

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, are plăcerea de a invita reprezentanții instituțiilor statului să participe la un atelier online (workshop) dedicat tematicii combaterii dezinformării în Moldova, ca parte a proiectului „Construirea comunicării strategice pentru a contracara dezinformarea rusă în Moldova”.

Evenimentul online va avea loc pe 17 mai, la orele 12.00-14.30. Acesta face parte dintr-o serie de șase ateliere în care experți specializați din Moldova, Lituania și agențiile UE își vor împărtăși cunoștințele cu jurnaliștii, părțile interesate și comunitatea de experți în cadrul „Platformei de comunicare strategică pentru combaterea dezinformării ruse în Moldova”.

  • Primul atelier online va consta într-o prezentare privind cercetarea dezinformarii în spațiul public și organizarea de campanii educaționale de alfabetizare media. În plus, va fi prezentat un studiu de caz privind abordarea cuprinzătoare a Lituaniei de a contracara dezinformarea și propaganda.
  • În cadrul evenimentului, reprezentanții instituțiilor de stat din Republica Moldova vor avea ocazia să interacționeze cu dr. Nerijus Maliukevičius, lector și cercetător la Institutul de Relații Internaționale și Științe Politice, Universitatea din Vilnius, precum și cu domnul Viktoras Daukšas, șeful Debunk. org - Centrul de analiză a dezinformarii.
  • Workshopul se va desfășura în limba engleză.

Invităm persoanele interesate să se înscrie la evenimentul online la  link-ul de mai jos. La fel, dacă cunoașteți colegi din alte instituții stat sau dintre colegii dvs. care ar putea fi interesați de acest atelier nu ezitați să le împărtășiți linkul de înregistrare.

https://www.eesc.lt/registration-to-the-online-event-platform-for-strategic-communication-to-counter-russian-disinformation-in-moldova-workshop-2-transferring-expertise-to-moldovan-state-institution-representatives/

Termen limită de înregistrare: 16 mai ora 18:00 (ora Chișinăului).  Link de conectare către atelierul online va fi trimis prin e-mail participanților selectați după înregistrare.

Despre proiect: Atelierele online fac parte din proiectul întitulat „Construirea comunicării strategice pentru combaterea dezinformării rusești în Moldova”. Proiectul se derulează din septembrie 2023 până în decembrie 2024 și este implementat de către „Expert-Grup” în parteneriat cu Centrul de Studii pentru Europa de Est din Vilnius, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.