În Moldova va avea loc prima conferință despre drepturile de autor în industriile creativecopyright

Se respectă drepturile de autor în Moldova? Cum stau lucrurile în industriile creative, unde artiștii luptă cu pirateria, dar, mai nou, și cu Inteligența Artificială, pentru dreptul de proprietate intelectuală asupra unui concept sau al unei lucrări? Cum să-și apere munca creativă freelancerii? Dar cum să activeze în același timp legal?

Dacă ești artist/ă, creator/creatoare în industriile creative, ai deja o agenție/un studio sau poate ești freelancer, ar trebui să fii atent/ă la acest subiect.

Pe 26 martie, începând cu ora 09:30, Asociația Companiilor de Creație din Moldova COR și Mediacor - Centrul de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media din cadrul Universității de Stat din Moldova, te invită la conferința dedicată Importanței protecției drepturilor de autor și al industriei creative în contextul dezvoltării economiei naționale.

Prin acest eveniment, organizatorii își propun să adune artiștii, juriștii și reprezentanții instituțiilor de decizie din țară și de peste hotare, pentru a asigura implementarea cât mai rapidă în Republica Moldova a practicilor mondiale avansate în domeniul proprietății intelectuale - lucru care va duce la avansarea inovației și digitalizării în Moldova, dar și va atrage investitori internaționali.

În premieră pentru țara noastră, la eveniment va participa un reprezentant din bordul de conducere al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO - World Intellectual Property Organization).

Evenimentul va aduce împreună speakeri din cinci țări. Limbile de comunicare: engleza, rusa, româna. Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă aici: https://forms.gle/CT1JaNkBwxAXL9mA9

Numărul de locuri este limitat. Orele de desfășurare: 09:30 - 19:00, Mediacor - Centrul de producții și tehnologii pentru industriile de Film, Gaming și New Media din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Conferința este dedicată oamenilor de creație, fondatorilor de agenții/afaceri creative, creatorilor-freelanceri, juriștilor și oricărui om interesat de subiectul proprietății intelectuale în Moldova.

Acest eveniment este organizat de Asociația Companiilor de Creație din Moldova COR și Mediacor, în parteneriat cu Intellectual Property Management Association (IPCA), Serviciul de muzică ROZUM, Asociația Titularilor de Drepturi de Autor din Moldova “MORA” și Organizația de Gestiune Colectivă „VICTORIA LEGALITĂȚII”, cu suportul USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.