Invitație la masa rotundă „Specializarea inteligentă: de la concept academic la abordare politică” în cadrul proiectului Erasmus+ EUSHARE



Stimată comunitate academică,

În perioada 10-13 octombrie 2022, vă invitam să participați la masa rotundă Specializarea inteligentă: de la concept academic la abordare politică”, organizată de Universitatea de Stat din Moldova în cadrul proiectului finanțat de către Erasmus+ Jean Monnet nr. 610666 cu genericul: „Integrarea europeană economică a Republicii Moldova prin valorile comune ale UE: educație-cercetare-inovare”.

 În cadrul evenimentului vor fi prezentate cercetări valoroase în următoarele domenii:

  • analiza strategiilor de specializare inteligentă adoptate de către Uniunea Europeană; 
  • examinarea critică a implementării strategiei de specializare inteligentă în Republica Moldova; 
  • evaluarea funcționării Triunghiului Cunoașterii în Moldova și a strategiilor naționale de Cercetare-Dezvoltare. 

Sunteți invitați să participați la masa rotundă în calitate de vorbitori sau să luați parte la dezbaterile cu privire la cele mai importante aspecte legate de: specializarea inteligentă, educație, cercetare și capacitate de inovare ale țărilor parteneriatului estic.

Programul preliminar al evenimentului:

10 octombrie

10.00 Sesiune de deschidere

11.00 Atelierul zilei: Specializarea inteligentă – concept, reușite și așteptări: prezentări, discuții libere și schimb de opinii.

11 octombrie

10.00 Atelierul zilei: Digitalizarea – motor de accelerare a dezvoltării și creșterii economice a Republicii Moldova: prezenrări, discuții libere și schimb de opinii.

12 octombrie

10.00 Atelierul zilei: Specializarea inteligentă: cadrul legal și politici: prezenrări, discuții libere și schimb de opinii.

13 octombrie

10.00 Atelierul zilei: Educatia-premisa de baza pentru specializarea intelegemtă  în RM: ateliere de lucru, master class, mentorat, sesiuni de ghidare și informare pentru studenți.

Data limită pentru înregistrarea la eveniment: 5 octombrie 2022, urmând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/1Wiun0UcZfZWDJkqSpypnYo65K8k6bRxnm9LOq3ERHw4/edit .

Materialele evenimentului vor fi editate într-o culegere specială, articolelor fiindu-le atribuite codul DOI.

Cerințele pentru publicarea materialelor pot fi accesate urmând link-ul:

https://drive.google.com/file/d/1zxaJhj8DL4zq8gvF4OizUfzvdclPQZZS/view

Limbile oficiale ale evenimentului sunt: engleza, româna, rusa.  

Mai multe informații utile pot fi găsite pe pagina web al proiectului EUSHARE: https://eushare-project.eu/