Succesele și nereușitele comunității culturale Барысаўская мыза (Barîsaiskaia mîza) din Belarus – 8 ani de la fondare până la lichidare – un prânz al lucrătorilor culturali și prezentare de Natallia Holava [BY]



танцы на улице 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duminică, 10 iulie 2022, 15:00-18:00
Succesele și nereușitele comunității culturale Барысаўская мыза (Barîsaiskaia mîza) din Belarus – 8 ani de la fondare până la lichidare – un prânz al lucrătorilor culturali și prezentare de Natallia Holava [BY]
Casa de Cultură (s. Hîrtop. r. Cimișlia)

Istoria unei mici comunități de activiști culturali din Borisov a început în 2012. O retrospectivă film-fotografie a activității unei inițiative comunitare dintr-un oraș mic dezvăluie culisele proiectelor cu și fără buget, problemele legate de implicarea localnicilor, problemele legate de legalizarea activităților culturale independente într-un stat cu o dictatură post-sovietică menținută.

Întâlnirea se va desfășura sub forma unui prânz al lucrătorilor culturali, în limbile rusă și română.

 

*fotografie din arhiva comunității culturale Барысаўская мыза (Barîsaiskaia mîza) 

Natallia Holava [BY] s-a născut în 1977 la Borisov (Belarus), a absolvit școala în 1994 și Universitatea de Cultură din Belarus în 1999 în domeniul studiilor culturale (cu specializare ca director de festivități și spectacole). A început să lucreze la televiziunea locală din Borisov în 2002, apoi a lucrat la Minsk, într-o televiziune comercială, ca realizatoare de documentare și scurtmetraje de context social. În perioada 2007-2008 a lucrat la Riga (Letonia), colaborând cu mai multe companii de televiziune. Din 2008 și până în prezent lucrează ca regizor de film independent și organizator de activități culturale, în prezent locuiește în Belarus.

Această prezentare este organizată în cadrul programului public În solidaritate cu artiștii/ele și lucrătorii/oarele culturale din Belarus și Ucraina, și este găzduită de CHIOȘC AIR, în parteneriat cu CSCI din RM și Arta Azi, și e susținută în cadrul programului Fondul Noii Democrații.

 

 

Articol adaugat de: Asociația Tinerilor Artiști "Oberliht"