EVENIMENT LIVE - Comunicarea eficientă cu elevii!

EVENIMENT LIVE - Comunicarea eficientă cu elevii!

La data de 25 noiembrie 2021, ora 19:00, Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, vine cu o nouă sesiune LIVE pentru cadre didactice, educatori și toți adulții interesați de educația copiilor. În cadrul acestui eveniment se va discuta despre reacțiile și comportamentele potrivite a adulților care ar avea mai curând un impact educative, decât acele consecințe negative suportate de copii.

Cuvinte, reacții și comportamente ce educă, dar nu rănesc!

CRCT „Artico” vine cu acest eveniment pentru a încuraja adulții care sunt implicați în educația copiilor de a manifesta un comportament prietenos și de a se „înarma” cu informații și aptitudini destule pentru a le asigura copiilor un mediu sigur și suportiv în orice situație. 

În contextul educațional, fie că vorbim de profesori, educatori, mentori, instructori, antrenori sau alți adulți ce interacționează cu copiii, este foarte important ca copiii să primească susținere și ghidări potrivite vârstei. În multe situații, în ciuda intenției bune, se întâmplă ca consecința unor tendințe educative să fie destul de negativă pentru cei mici. Intenția pozitivă nu este destulă pentru a oferi copiilor resurse suficiente spre creștere și dezvoltare. Este important ca adulții să le transmită mesaje educative ce nu se referă la identitate, nu demoralizează, nu descurajează, nu inhibă și nu îndepărtează copiii de la cea mai consistentă resursă pentru ei - aceeași adulți. 

Subiectele abordate în cadrul sesiunii: 

  • Recunoașterea emoțiilor copiilor;
  • Reacție asertivă;
  • Critică constructivă;
  • Comentarea atributelor;
  • Încurajarea comportamentelor pozitive;
  • Exemple practice de reacții educative;
  • Studiu de caz.

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/artico.md/

„Profesor îţi este orice om de la care poţi să înveţi ceva.”

 

banner comunicarea eficienta cu copii


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă