Sesiune de informare în format Live, cu tema: „Adolescența & Sexualitatea VS Părinți și Profesori”

Sesiune de informare în format Live, cu tema:

„Adolescența & Sexualitatea VS Părinți și Profesori”

 

Cum încep discuția corect cu copilul meu despre sexualitate? Tabu ori necesitate e acest dialog inițiat cu elevii în cadrul orelor de dirigenție? Când este timpul potrivit și de la ce vârstă începem educația sexuală?

Sunt doar unele întrebări care frământă părinții și pedagogii zilnic, mai ales dacă comunică și interacționează cu adolescenții.

Sexualitatea este un subiect subtil, care face mulți profesori și părinți să se stânjenească, să treacă prin clipe de disconfort atunci când aud de la copii întrebări la acest subiect. Unii părinți chiar se sperie de această întrebare și încearcă cu tot dinadinsul să evite un răspuns clar şi explicit.

Dragi profesori și părinți, este important să cunoașteți că totul ce considerați tabu, dimpotrivă, generează cea mai mare curiozitate. Copiii vor întreba, vor căuta și vor utiliza în comunicarea lor ceea despre ce vă este frică să le vorbiți atunci când vă întreabă.

▶️Pentru a Vă ajuta, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO în colaborare cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „ACCEPT” (IMSP AMT Centru) invită toți profesorii și părinții interesați de subiect la sesiunea de informare online în format Live, cu tema: „Adolescența & Sexualitatea VS Părinți și Profesori”.

Activitatea se va desfășura online, în data de 25 noiembrie 2021, ora 16:00 și va fi ghidată de Victoria Cheptene - medic internist, șef Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „ACCEPT”.

Pentru a vă înregistra, completați formularul de participare dat:

https://forms.gle/sekCJwitFD5cSBbq8

Dacă nu cunoașteți cum să purtați o discuție corectă despre sexualitate cu elevii, copiii Dvs., nu ezitați să vă informați alături de ARTICO!

 

256416249 2766413103657800 5512172783619577636 n


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă