Webinar: Cercetare și Inovație spre cultivarea potențialului pentru antreprenoriatul albastru 

 

PENTRU LANSARE 21 Mai 2021

 

 

Contact: registration@blackseablueconomy.eu

Accesează: Black Sea Assistance Mechanism website

Urmărește-ne: Twitter, LinkedIn, YouTube

 

Înregistrează-te: click here

 

 

Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră

WEBINAR CERCETARE ȘI INOVAȚIE SPRE CULTIVAREA POTENȚIALULUI PENTRU ANTREPRENORIATUL ALBASTRU

Marți 25 Mai 2021 (14:00-16:45 GMT+3) Online

 

Agenda Maritimă Comună pentru Marea Neagră (CMA) este o inițiativă care sprijină cooperarea regională în bazinul Mării Negre pentru tranziția spre o Economie Albastră durabilă, care cuprinde toate activitățile economice legate de oceane, mări și litoral. Economia Albastră acoperă o gamă largă de sectoare interconectate, atât deja existente, cât și emergente, cum ar fi acvacultura, pescuitul, construcția de nave, turismul costier, extracția marină de petrol și gaze, transportul maritim, protecția mediului, energia eoliană și oceanică, dar și biotehnologia. Pentru a pune în aplicare o viziune de a construi o economie albastră comună, țările din regiunea Mării Negre: Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Romania, Federația Rusă, Turcia și Ucraina împreună cu Comisia Europeană au lansat în comun CMA în anul 2019.

Sub coordonarea CMA de către Turcia în anul 2021, este organizat un eveniment regional pentru identificarea necesităților ce țin de cercetare și inovare (C&I) care să susțină turismul costier, transportul maritim, pescuitul și acvacultura.

Aceste sectoare ale economiei albastre au un puternic potențial de creștere dacă se vor baza pe o implementare coordonată.

Evenimentul online, organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Turciei, co-prezidat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și susținut de Comisia Europeană, constă din trei sesiuni de panel.

Primul panel se focusează pe bunele practici de accelerare a afacerilor bazate pe inovare, așa cum sînt abordate și de alte strategii ale UE cum ar fi Inițiativa WestMed și Planul de acțiune Atlantic 2.0.

Panelul va prezenta cele mai bune practici și rezultate din diferite activități ale Agendei Strategice de Cercetare și Inovare (SRIA) care vizează stimularea economiei albastre cu scopul de a inspira implementarea CMA.

A doua sesiune de panel este dedicată colectării perspectivei de afaceri. În cadrul panelului se vor colecta contribuții necesare domeniului de C&I din aceste trei sectoare ale economiei albastre, datorită opiniilor părților interesate din cele șapte țări CMA.

Al treilea grup va viza o discuție interactivă spre consolidarea legăturilor dintre punerea în aplicare a CMA și pilonul său științific, precum și Agenda strategică de cercetare și inovare a Mării Negre.

Rezultatele acestui eveniment vor servi drept bază pentru alte evenimente CMA din 2021, care se vor concentra asupra diferitelor părți implicate în anumite sectoare ale Mării Negre. Rezultatele vor contribui la conceperea unei foi de parcurs care să sprijine cercetarea și inovarea, precum și investițiile în sectoarele prioritare CMA pentru o economie albastră mai durabilă și mai rezistentă.

Potențialul pentru antreprenori și investitori va fi identificat împreună cu necesitățile politice. Accentul va fi pus pe oportunitățile de dezvoltare și recuperare post COVID 19, precum și de a spori rezistența pe termen lung și durabilitatea deplină a sectoarelor..

###

Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail registration@blackseablueconomy.eu

Pentru mai multe informații despre:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet