Civil Society Scholar Awards - istorie de succes cu Eleonora Andriuța

Cum are loc o cercetare în cadrul scrierii unei teze de doctor în drept? Care este beneficiul vizitelor de studiu în alte țări pentru a afla cele mai bune practici internaționale de garantare a dreptului la capacitate juridică persoanelor cu dizabilități?

Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, vă invităm alături de noi miercuri, pe 7 aprilie, la un Facebook Live, în care vom avea plăcerea să discutăm cu Eleonora Andriuța, doctor în drept, absolventa programului de granturi Civil Society Scholar Awards 2013-2014. În cadrul grantului oferit de Open Society Foundations, Eleonora a realizat două vizite de studiu la Bulgarian Center for Not-for-Profit Law (Sofia, Bulgaria) și la Keystone Human Services (Pennsylvania, SUA).

Grație programului, Eleonora a avut posiblitatea să analizeze două din cele mai bune practici internaționale de garantare a dreptului la capacitate juridică persoanelor cu dizabilități și/sau boli mintale și prestarea serviciilor de suport, să analizeze premisele legale și sociale de dezvoltare a acestor forme de suport în RM și să propună soluții potrivite pentru implementarea unor modele optime pe plan național. Rezultatele acestor cercetări au fost prezentate în cadrul unei mese rotunde tematice organizate în parteneriat cu USPEE și OHCHR, iar ulterior, din perspectivă teoretico-științifică, în teza de doctor în drept susținută la data de 23 iunie 2018.

Webinarul va începe la ora 13:00, live, pe pagina de Facebook a Centrului de Informații Universitare: https://www.facebook.com/events/2518043395159073/

Vă așteptăm cu drag!

*Programul Civil Society Scholar Awards (CSSA) susține studenții doctoranzi și cadrele academice universitare în elaborarea proiectelor academice care vor contribui la o cercetare calitativă din punct de vedere social și educațional în țara sau regiunea de resedință.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.