Tendințele Americane în Arta Secolului XXI, Adaptate de către Pictorii Autohtoni

AH LOGO CHISINAU 1

Artiștii autohtoni, au preluat mai multe tendințe de-a lungul anilor. Tendințele Americane sunt tot mai vizibile în arta de la Chișinău, atât în picturi murale cât și în interpretarea portretelor.

Dacă ești interesat de artă, și vrei să cunoști care sunt tendințele Americane în materie de artă autohtonă atunci te așteptăm la acest eveniment .

Vei afla despre:

1. Mișcările artistice americane

2.Arta Afro-Americană și traspunerea ei în tendințele autohtone.

3. Interacțiunea socială privind perceprea artei Americane în Republica Moldova

4.Tipuri de tendințe

5. Arta urbană americană și prezența ei pe străzile Chișinăului

6. Arta desenului pe piese vestimentare

Invitatul special al evenimentului este Alex Gurskiy un artist în vârstă de 35 de ani, stabilit în Republica Moldova. Alex realizează pânze mari cu ulei și vopsea acrilică, practicând stiluri precum impresionismul, pop-artul, ciberpunkul și, de obicei, amestecându-le. Portretele sale sunt foarte apreciate în Europa, țările arabe, SUA și Canada pentru tehnici neobișnuite și mult simbolism, care este uneori ascuns, uneori evident. Lucrările lui Alex Gurskiy pot fi recunoscute prin stropirile lor energice de vopsea cu picături curgătoare de vopsea pe partea inferioară a capodoperei și părți nepictate ale pânzei - faptul care implică privitorul în procesul de creație. Încălcând majoritatea regulilor clasice de artă plastică, Alex nu se teme să se joace cu privitorul. Lucrările sale sunt iubite, adorate sau deranjante. Dar șocul și energia lor specială.

Principalul său proiect artistic, numit „Îngeri și demoni”, dezvăluie misterul femeilor. După cum spune artistul, "O femeie este un înger pentru noi, bărbații. Dar uneori este un demon pentru ea însăși."

Vă așteptăm cu drag la eveniment pe 30 martie începând cu orele 18:00!

Evenimentul va avea loc live pe facebook: https://fb.me/e/20VQZBW0O

 

****

America House este un centru de resurse și dezvoltare profesională unde vizitatorii pot veni să învețe, să creeze și să se inspire! Centrul oferă o gamă largă de proiecte și programe culturale și educative menite să împărtășească din istoria, cultura și valorile SUA. Aici veți putea să aflați detalii despre studiile în diverse instituții educaționale din SUA prin intermediul Programului Education USA.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.