Forumul anual 2020 privind participarea bugetară „Informează, abilitează și acționează!”

Distribuie prietenilor:


Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Fundația Konrad Adenauer și Centru de Studii Est Europene (EESC, Lituania), organizează Forumul Anual 2020 privind bugetarea participativă, care este principalul eveniment public al Proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o bună guvernare bugetară în Moldova”, implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer e.V.

Forumul va oferi un cadru național de discuții la nivel înalt dedicat implementării principiilor bugetării participative la nivel central și local în Republica Moldova. Evenimentul va reuni reprezentanți ai autorităților publice locale, factori de decizie guvernamentali, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, precum și experți internaționali în special din Europa Centrală și de Est, care vor împărtăși experiența și lecțiile învățate în implementarea diverselor instrumente ale participării bugetare.

Forumului se va desfășura, vineri, 27 noiembrie 2020, între orele 09.00-13.00 (ora Chișinăului).

Programul Forumului va include două sesiuni de discuții:

  1. Prima, se va referi la importanța promovării transparenței procesului bugetar, precum și la viziunea strategică privind bugetarea participativă la nivel central și local.
  2. Cea de-a douasesiune va aborda tendințele recente din regiune și abordări practice de participare în procesul bugetar în Republica Moldova.

Discuțiile în cadrul Forumului vor contribui la elaborarea unor recomandări de politici pentru promovarea diverselor instrumente și abordări ale participării bugetare. 

Limba de lucru va fi româna, cu posibilitatea de traducere sincronă în engleză și rusă. 

Descarcă agenda și conceptul evenimentului

Vă rugăm respectuos să confirmați participarea Dumneavoastră la eveniment până pe data de 26 noiembrie, ora 16.00 (prin e-mail: info@expert-grup.org sau nataliavolontir@expert-grup.org ori la telefon: (+373) 68 430 963 sau (+373) 22 929 994) sau să vă înregistrați la eveniment, completând formularul de mai jos (înregistrarea este necesară pentru a vă expedia datele de conexiune la conferința de pe platforma Zoom).

Accesați: Înregistrare online


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet