Conferința națională a organizațiilor societății civile „Reziliența în timpuri de criză” 2-4 septembrie 2020 (Online)

Centrul de conferinta osc 20201Resurse Juridice din Moldova (CRJM) invită reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) și activiștii civici la conferința națională „Reziliența în timpuri de criză” care va avea loc la 2-4 septembrie 2020 (miercuri – vineri) în regim ONLINE pe platforma Zoom.

Ne propunem ca subiectele discutate la conferință să ajute reprezentanții OSC-urilor din Republica Moldova să-și îmbunătățească metodele de lucru și să găsească soluții la problemele stringente cauzate de pandemia COVID-19.

Scopul conferinței este de a crea o platformă de discuții pentru OSC-uri care să învețe din bunele practici de depășire a provocărilor impuse de criza COVID-19, să împărtășească povești de solidaritate și să se implice în dialog cu partenerii de dezvoltare care joacă un rol activ în dezvoltarea sectorului OSC în Republica Moldova. Conferința va cuprinde, de asemenea, „subiecte fierbinți”, cum ar fi prevederile legii cu privire la organizațiile necomerciale recent adoptată și ce noutăți introduce aceasta sectorului necomercial. Obiectivul general al conferinței este de a promova un mediu de activitate propice pentru societatea civilă din Republica Moldova. 

În zilele de 2-4 septembrie 2020, doritorii vor putea să participe la sesiuni plenare și prezentări individuale care vor aborda subiecte precum rolul societății civile în timpuri de criză, problemele și nevoile OSC-urilor, colaborarea cu cetățenii și donatorii, comunicarea în condiții de criză, securitatea digitală și combaterea dezinformării etc.

Doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să completeze formularul de înregistrare disponibil la: https://forms.gle/i8D7ieqcoyMn6uN46. Participanții se pot înregistra la oricare dintre sesiunile de care sunt interesați. Persoanele înregistrate la eveniment vor primi la adresa de e-mail link-ul Zoom pentru conectare (cu 1 zi înainte de eveniment) la sesiunile la care s-au înscris.

Termenul-limită pentru completarea formularului este 26 august 2020 (miercuri), ora 23.59.

Conferința va avea loc ONLINE pe platforma Zoom și va fi accesibilă doar pentru persoanele înregistrate la eveniment.

Limba de lucru va fi limba română cu traducere simultană în limba rusă. Sesiunea plenară „Dialog cu donatorii” va avea traducere simultană în română-rusă-engleză.

*Notă: Toate sesiunile vor fi înregistrate de CRJM.                                                                      

Conferința națională pentru OSC-uri „Reziliența în timpuri de criză” este organizată în cadrul proiectului „Promovarea supremației legii prin monitorizare de către societatea civilă”, implementat de CRJM cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).