Forumul Național „Justiție pentru toți - Agenda 2030”

Distribuie prietenilor:


Green and White Plants Science Brochure 4

Scopul acestui eveniment este elaborarea unei viziuni pe termen lung, în care se vor regăsi barierele actuale și recomandările pentru instituțiile din domeniu pentru asigurarea unei justiții echitabile și realizarea până în 2030 a indicatorilor de dezvoltare durabilă relevanți sectorului  de justiție.

Premisele acestui forum derivă din revizuirea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”, precum și obiectivul de consolidare a dialogului dintre instituțiile guvernamentale și cele judiciare, societatea civilă și mediul academic. Totodată, deja este inițiat procesul de colectare a datelor și evaluare la nivel de țară a gradului de implementare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, ocazie cu care în cadrul evenimentului vor fi colectate date cantitative și calitative cu privire la nivelul de implementare a Obiectivului de Dezvoltare Durabila (ODD) 16 „Pace, Justiție și Instituții Puternice”. 

Participanții la Forum vor lucra în trei ateliere de lucru, definite în corelare cu țintele ODD 16.

  • Atelierul I: Creșterea accesului la justiție pentru toți
  • Atelierul II: Reducerea corupției
  • Atelierul III: Comunități sigure și securizate

La eveniment vor participa reprezentanți ai Guvernului, judecători, procurori, avocați, reprezentanți ai mediului academic,  reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, mass-media și parteneri de dezvoltare, precum și 15 cetățeni, implicați și interesați de agenda de dezvoltare durabilă în justiție (selectați prin anunț public, completând link-ul https://forms.gle/b2UEV95wD6dQMg4z9).

Termenul limită: 17 februarie, 2020

Echipa organizatorică va comunica rezultatele selectării până la data de 21 februarie, 2020.
__________________________________

Această activitate este realizată de organizația INVENTO, cu contribuția poporului american, Departamentului de Stat al SUA prin intermediul Fundației Freedom House, și cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și al Suediei.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet