Termen extins pentru „Eco-școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni”Termen extins pentru „Eco-școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni”

Pentru școlile din raioanele Cahul și Ungheni lansăm selecția intențiilor de participare la „Eco-Școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni”

Atenție!Termenul de înregistrare la „Eco-Școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni” a fost extins până la data de 17 iunie, ora 17:00 

AO Centrul Național de Mediu, anunță lansarea selecției de intenții de participare la „Eco-Școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni” cu scopul promovării educației ecologice și dezvoltării unui comportament responsabil pentru menținerea echilibrului ecologic. 

Această selecție este organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților tinerilor în domeniul Apă, Sanitație, Igienă și Mediu în regiunile Cheie Cahul și Ungheni”, implementat în parteneriat cu UNICEF, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP Moldova și UNICEF.  

Detalii generale:

Perioada concursului: 23 mai – 10 iunie 2024 / 17 iunie 2024, ora 17:00

Participare: Gratuită

Eligibilitate: Unități de învățământ din raioanele Cahul și Ungheni, Republica Moldova.

Număr de participanți: Echipe formate din 5-6 persoane (cadre didactice și elevi în proporție de 30%/70%).

La selecția pentru „Eco-Școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni” pot participa echipe formate din tineri, în frunte cu un lider, care va înscrie echipa în concurs până pe data de 10 iunie 2024 la următorul link https://forms.gle/5niu8yvwSgboqqJ26 , sub îndrumarea Profesorului Coordonator.  

Se recomandă ca fiecare echipă să-și aleagă un lider, care va comunica din numele echipei, precum și cel care va dirija în mare parte mersul lucrărilor.

Participanții trebuie să îndeplinească toate criteriile enumerate.

Cum să participi:

Înscrierea echipei:

 1. Completează formularul de înregistrare până la data de 10 iunie 2024 / 17 iunie 2024, ora 17:00 la acest link sau transmite formularul de înregistrare și lista participanților (Anexa 1) la adresa cnm.concurs@environment.md 
 2. Anexează propunerea de proiect, conform cerințelor de mai jos. Proiectul va include idei de îmbunătățire a mediului comunității.

Structura proiectului: justificare, scop și obiective, activități, parteneri, buget estimativ.

Format: Până la 3000 de cuvinte (5-6 pagini) în Word sau PDF (Times New Roman, 12pt, spațiere 1.15).

Documentele necesare:

Utilizați lista de verificare din Regulament pentru a asigura completitudinea dosarului.

Regulamentul de participare poate fii consultat aici.

Formularele completate mai tîrziu de termenul stabilit și proiectele ce nu întrunesc condițiile prezentului regulament nu vor fi acceptate!

Evaluare:

Dosarele vor fi evaluate de o comisie de specialiști pe baza următoarelor criterii:

 • Actualitatea problemei
 • Originalitatea soluției
 • Argumentarea acțiunii
 • Motivarea implicării
 • Posibilitatea implementării în comunitate
 • Impactul asupra comunității și mediului

Fiecare criteriu va fi punctat de la 1 la 10. Decizia comisiei este finală și incontestabilă.

Premii:

 1. 20 de instituții câștigătoare (10 din fiecare regiune Cahul și Ungheni) vor primi suport pentru implementarea proiectului (materiale sau echipamente pentru școală) cu o valoare de până la 500 euro.
 2. Acord de parteneriat cu AO Centrul Național de Mediu
 3. Diplome de participare pentru toți participanții
 4. Certificate de participare pentru cadrele didactice îndrumătoare

Rezultate:

Rezultatele selecției vor fi publicate pe 15 iunie 2024 pe site-ul www.environment.md  și pe pagina oficială de Facebook a Centrului Național de Mediu. 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați regulamentul complet al concursului atașat aici.

Pentru întrebări de concretizare, clarificare ne puteți contacta la adresa de e-mail: cnm.concurs@environment.md

Participați și contribuiți la creșterea durabilității în comunitatea voastră!

„Eco-Școala: un mediu sănătos la Cahul și Ungheni” este o activitate organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților tinerilor în domeniul Apă, Sanitație, Igienă și Mediu în regiunile Cheie Cahul și Ungheni”, implementat de către AO Centrul Național de Mediu, în parteneriat cu UNICEF, în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP Moldova și UNICEF.