Prelungirea concursului public "De la Opinii la Acțiuni: Politici Publice Eficiente prin Prisma Sondajelor Sociologice"



Institutul de Politici Publice (IPP) are plăcerea de a anunța organizarea unui concurs sub genericul "De la Opinii la Acțiuni: Politici Publice Eficiente prin Prisma Sondajelor Sociologice".

În urma acestui concurs vor fi selectate cele mai bune propuneri de politici publice, editarea cărora  va fi susținută de Institut în cadrul proiectului Barometrul Opiniei Publice 2023, proiect care a fost finanțat de Fundația Soros Moldova. 

Acest concurs reprezintă o platformă menită să pună la dispoziția guvernării propuneri de politici publice, rezultat al cocursulului, și care vor fi elaborate în urma analizei rezultatelor BOP, dar și a altor sondaje ale opiniei publice din țară.    

În viziunea organizatorilor, sondajele de opinie publică constituie instrumente esențiale pentru instituțiile guvernamentale, întrucât acestea furnizează o înțelegere profundă a așteptărilor și preferințelor cetățenilor, facilitând măsurarea opiniilor publice și evaluarea nivelului de satisfacție al acestora în ceea ce privește serviciile publice. Mai mult decât atât, sondajele contribuie la identificarea problemelor emergente în societate și la stabilirea priorităților pentru dezvoltarea politicilor publice, asigurând alocarea eficientă a resurselor și atenția societății către cele mai urgente nevoi ale cetățenilor. Prin folosirea informațiilor obținute din aceste sondaje, factorii de decizie pot nu doar să evalueze eficacitatea politicilor existente, ci și să promoveze transparența și responsabilitatea, contribuind astfel la consolidarea încrederii și a acceptării din partea cetățenilor.

Participanții la concurs vor prezenta juriului propunerile dactilografiate pe cel mult o jumate de pagină. Aceste propuneri vor conține tema politicii publice, o descriere foarte suscintă de ce trebuie discutată și aprobată această temă, volumul propus al acestei politici publice, precum și costul pentru elaborarea acestei teme. În urma analizei efectuate de juriu vor fi selectate propunerile cele mai interesante, și vor fi propuse autorilor pentru a fi elaborate.  

Institutul își asumă obligația de propune guvernului și parlamentului politicile publice elaborate pentru a fi aprobate.

Propunerile vor fi trimise juriului către data de 11 februarie 2024, la adresa ipp@ipp.md 

P.S. Concursul se prelungește pînă pe data de 25 februarie, ora 24.00, cerințele concursului pămîn aceleași.