Apel selectare tineri #Spațiul3 Moldova



Apel selectare tineri #Spațiul3 Moldova

Bine ai venit în #spațiul3 … locul unde ideea ta pentru a schimba #sprebine situația tinerilor din comunitatea ta ia amploare!  

Terre des hommes Moldova și partenerii săi – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, lansează un apel pentru tinerii care sunt motivați și capabili să facă o schimbare printre semeni la nivel local.

Pentru aceasta construim #spațiul3 - un spațiu de învățare, de motivare, de conectare, de practică pentru dezvoltarea inițiativelor tinerilor la nivel local în Rep. Moldova.

Pe acești tineri noi îi numim #trillenials – generația de tineri implicați civic care duce al treilea sector – sectorul societății civile/ sectorul civic și social – la următorul nivel.

Deci, crezi că ești #trillenial? Ai vrea să schimbi ceva referitor la situația tinerilor din comunitatea ta, dar nu știi de unde să începi, cu cine să te consulți, care sunt etapele? Ai ajuns în locul potrivit! #spațiul3 este locul de învățare și explorare unde îți poți dezvolta viziunea alături de alți tineri activi în spațiul civic, dar și alături de mentori cu experiență în ONG.

Ne dorim să descoperim soluții referitor la situația tinerilor din comunitatea ta și să te ajutăm să-ți pui ideile în practică. Pentru asta am preluat de la partenerii noștri din România conceptul #spațiul3 care să te ajute să-ți clarifici ideea, să o dezvolți și să o aduci în comunitatea ta. Durata programului este de aproximativ 6 luni, timp destul să îți lansezi viziunea și să-ți creezi relații cu oameni resursă. Și, cine știe, poate vei fi printre cei 10 finaliști care vor primi și o subvenție de 1000 - 2000 EURO pentru punerea în practică a unui proiect adresat tinerilor din comunitatea ta.

Așadar, dacă:

  • ai între 14 și 25 de ani, spirit de inițiativă, curiozitate, dorință de mai bine și curaj,
  • faci parte din lista de comunități partenere Tdh (lista poate fi accesată AICI),
  • Ai o echipă de lucru ești motivat să te implici pe parcursul întregului program

      Te așteptăm în #spațiul3!

Iată cum se va desfășura procesul:

  1. Din 29 mai deschidem #spațiul3 pentru tinerii ca tine, care vor să contribuie la îmbunătățirea situației tinerilor din comunitatea lor. Vino cu o problemă cu care se confruntă tinerii din comunitatea ta și cu o posibilă soluție, iar noi te vom susține să o pui în practică. Poți să iei cu tine cel/cea mai bun/ă prieten/ă, colegul/colega de bancă sau orice persoana cu care ai vrea să lucrezi împreună. Te înscrii la ACEST LINK până cel târziu la data de 12 iunie 2023 și aștepți un semn de la noi.
  2. Trillenial LAB: Până pe 16 iunie selectăm 25 de idei care vor intra în procesul de laborator. Ce înseamnă asta mai exact? În primul rând facem cunoștință și te introducem în program printr-un eveniment online de Trilleniathon (Hackathon civic) offline la Chișinău în perioada 30 iunie - 1 iulie 2023.
  3. După Hackathon, timp de 2 luni în perioada iulie/ august 2023 învățăm împreună despre participare/implicare în societatea civilă, advocacy, lucrul cu comunitatea, concepte de care vei avea nevoie pentru a-ți pune în practică ideea. În tot acest timp te ascultăm, luăm sfaturi de la tine și te susținem în definirea proiectului.
  4. Trillenial FEST: Ideile, odată ieșite din Laborator, intră într-o competiție unde un juriu, specialist în sectoarele ONG, public și privat, va selecta 10 proiecte care vor primi subvenții între 1000 și 2000 EURO pentru a fi puse în practică ideile din Lab. Festivalul va avea loc online în perioada 4-6 septembrie 2023 și va consta în pitch-uri către juriu și selecția celor 10 idei finaliste.
  5. Trillenial ACT: În perioada septembrie - decembrie 2023 ai timp să transformi în realitate ideea ta de schimbare! Începem implementarea celor 10 inițiative locale iar noi vom fi alături de cele 10 proiecte câștigătoare în fiecare etapă de implementare pentru feedback constructiv și îndrumare. Îți facem cunoscut proiectul în comunitate și încurajăm și alți prieteni, colegi, cunoscuți de-ai tăi să îți urmeze exemplul.

Cum sună? Hai să ne cunoaștem și să găsim soluții comune la îmbunătățirea situației tinerilor din comunitatea ta #sprebine, pas cu pas, prin implicate! Înscrie-te AICI.  

Apelul este lansat în cadrul proiectului „Moldova Youth Civil Society (MYCS): pentru o societate civilă de tineret mai puternică” în strânsă sinergie cu proiectul JOBOTECA, finanțate de Uniunea Europeană.

Pentru întrebări sau informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email: veronica.pelivan@tdh.ch