Concurs de idei și propuneri pentru elevi – IMAGINE. Premiu 20 000 Euro

Inițiativa Central Europeană a lansat cea de-a doua ediții a concursului dedicat tinerilor, cetățeni activi pentru dezvoltare durabilă – „IMAGINE”. Competiția urmărește familiarizarea elevilor cu privire la importanța Agendei ONU 2030, și oferă acestora posibilitatea de a-și exprima viziunea referitor la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în plan local.

Elevii cu vârstă cuprinsă între 14-19 ani, înmatriculați în instituțiile de învățământ (publice sau private) din Republica Moldova sunt invitați să depună cele mai inovatoare idei despre cum pot contribui la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în comunitatea lor. Dosarul de aplicare urmează a fi completat în limba enegleză.

Trei idei învingătoare vor fi premiate cu suma de 20.000 Euro fiecare, pentru organizarea vizitelor de studiu la sediul ONU din New York sau la agențiile ONU din spațiul european. Alternativ, de comun acord cu Organizația, premiile pot fi folosite pentru a sprijini implementarea ideii de proiect sau pentru alte inițiative care urmăresc criteriile de sustenabilitate din Agenda 2030.

Toți cei interesați pot să-și depună dosarul de participare în perioada 14-28 februarie 2022.

În contextul acestei inițiative, ICE lansează Apelul de propuneri pentru elaborarea unui logo pentru competiția respectivă - „IMAGINE” care va fi utilizat de organizatori pentru viitoarele ediții.

Elevii (la fel ca și pentru concursul de mai sus) sunt rugați să elaboreze un logo care să reflecte viziunea cometiției „IMAGINE” – Tinerii, cetățeni activi pentru dezvoltarea durabilă.

Câștigătorul va fi premiat cu o sumă în valoare de 1000 Euro.

Termenul de depunere a lucrărilor este data de 15 decembrie 2021.

Notă: Ținând cont de criteriile de eligibilitate, elevii interesați pot participa la unul sau la ambele concursuri sus-menționate.

Mai multe informații despre cele două concursuri pot fi găsite accesând site-ul organizației ICE

Author: SCR.MFA.GOV

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă