CICDE anunță înscrierea la ediția de toamnă a jocurilor intelectuale în domeniul electoral Ce? Unde? Când?

 

 

În ediția din acest sezon, vor fi organizate jocuri intelectuale pentru regiunile de nord, centru și sud a țării.  Echipele trebuie să fie formate din maxim 6 elevi a instituției de învățământ preuniversitar de pe teritoriul Republicii Moldova. Participanții se pot înregistra completând acest formular: https://forms.gle/K11pnAVdrXPHLN3v9

În dependență de evoluția virusului COVID – 19, edițiile jocului intelectual din acest sezon se vor desfășura atât în format online cât și offline.

Modalitatea de joc și platforma pe care vor fi organizate acestea va fi anunțată echipelor înregistrate. Echipele învingătoare a rundelor regionale de Jocuri Intelectuale, se vor duela în marea finală, în toamna acestui an. Competiția finală se va desfășura în formatul brain-ring și va fi transmisă live pe pagina de facebook a CICDE și pe portalul privesc.eu

Un obiectiv al jocului intelectual constă în sporirea participării tinerilor în procesul electoral nu doar în calitate de alegători, dar și în calitate de funcționari electorali, operatori la secțiile de votare, observatori, reprezentanți ai concurenților electorali, precum și în calitate de candidați în alegeri.

Ca să vă formulați o idee despre întrebările care vă așteaptă testați-vă cunoștințele aici www.cuc.cicde.md

Jocul intelectual cu tematică electorală a avut loc pentru prima oară în septembrie 2017 și este organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Conceptul jocului „Ce? Unde? Când?” constă în adresarea unor întrebări de inteligență, logică, erudiție sau perspicacitate cu tematică electorală, echipelor formate din șase membri, care, timp de un minut, trebuie să dea răspunsul scris pe o foaie unui juriu, iar acesta decide corectitudinea celor scrise.

Fiecare răspuns corect valorează un punct, echipa care acumulează cele mai multe puncte este învingătoare. Pe parcursul celor trei ediții de până acum, la concurs au participat în total peste 1000 de elevi din aproximativ 100 de școli. 

Competițiile se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, care reprezintă o amplă Campanie de informare și educație civică în domeniul electoral și include un șir de activități organizate și desfășurate de către CICDE pentru diverse grupuri țintă, preponderent tineri și viitori alegători.

Proiectul „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” este implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID)


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă