Concurs: „Expert-Grup” selectează trei primării care vor beneficia de suport în procesul de emisiune a obligațiunilor municipale

Distribuie prietenilor:CIVIC

 

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” anunță concursul pentru selectarea a trei primării, care vor beneficia de instruire și asistență în procesul de emitere a obligațiunilor municipale pentru proiecte investiționale de importanță comunitară.

 

Primăriile selectate vor beneficia de instruire privind procesul de emitere a obligațiunilor municipale în concordanță cu cele mai bune practici internaționale și a principiilor de bună guvernare.

Suplimentar, primăriile vor avea suport la următoarele etape:

- Procesul de identificare a necesităților de finanțare și domeniile de investiție, care trebuie să fie transparente și consultate cu reprezentanții comunităților locale;

- Selectarea intermediarului pentru emiterea obligațiunilor, care trebuie să fie transparentă și conformă procesului de achiziții publice;

- Emiterea obligațiunilor municipale, care trebuie să fie preponderent deschisă pentru participarea tuturor doritorilor să investească;

- Gestionarea transparentă a resurselor atrase.

Venim cu un apel către reprezentanții primăriilor care vor să participe la concurs să expedieze o scrisoarea de manifestare a interesului pentru a beneficia de acest suport la adresa de email: [email protected] până pe data de 27 noiembrie 2020.

Important: În procesul de selectare a beneficiarilor va fi acordată prioritate primăriilor cu bază impozabilă locală solidă, în conformitate cu normele prudențiale stabilite de legislație.

Ambasada Olandei PNGConcursul este organizat în cadrul proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale” implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.