Devino susținător al portalului
Become a Patron!

După o lună de la lansarea paginii unde puteți contribui pentru continuarea proiectului CIVIC.MD s-au gasit 13 persoane gata să ne susțină. În această lună ne-au vizitat 26 092 persoane.

Așteptările erau mai mari…

 

Le mulțumim susținătorilor:

Ada Dulman, Constantin Curca, Marina Grosu, AO Principii Sanatoase, Vasile Vasiliev, Liliana Samcov, Elena Spinu, Anastasia Vrancean, Olga Melnic, Maria Barbalat, Georgiana Finaru, Irina Cojocaru, Aliona Turcan

 

Ne poți susține și tu aici:

https://www.patreon.com/portalcivic

Ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului “Tinerii ambasadori ai Rezervației Orheiul Vechi”IMG 0871Pe data de 29 octombrie 2020, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului “Tinerii ambasadori ai Rezervației Orheiul Vechi”, categoria desen și categoria mass-media.

La eveniment au participat 32 de tineri din localitățile Orhei, Romănești, Neculăieuca, Vatici, Trebujeni, Ivancea, Brănești, ș.a. – autorii lucărilor câștigătoare precum și tinerii care au primit mențiuni pentru lucările prezentate la categoria desen; membrii grupurilor de inițiativă care s-au implicat la categoria mass-media a concursului, profesori-coordonatori ai acestora; invitați speciali care au avut contribuție la desfășurarea și evaluarea concursului. Astfel, cu un mesaj de felicitare și încurajare au venit: Stanislava Crivceanschi – manager proiecte Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi; Dumitru Balica – artist plastic; Lilia Rusu – redactor-coordonator Revista Natura și director executiv al Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic.

Au fost acordate premii pentru top 10 lucrări câștigătoare la categoria desen, de premiu special beneficiind autoarele lucrărilor clasate pe locurile 1-3: Vîrtosu Ana, Vataman Ecaterina și Guțan Marina. Au fost oferite mențiuni și pentru alte 10 lucrări care au fost înalt apreciate de juriu. De asemenea, în cadrul aceleiași ceremonii a fost acordat premiul pentru grupul câștigător la categoria mass-media a concursului: Platforma Tinerilor Ecologiști. Au fost premiate și grupurile clasate pe locurile 2 și 3 ale concursului: “ECOOL” și “Tinerii ambasadori ai rezervației Orheiului Vechi“, IPLT Romănești.

Seturile de premii au inclus: diplome, seturi de pictură, hard discuri externe cu capacitatea de 1 TB,  licențe antivirus marca Bitdefender, enciclopedii, câte un număr de Revista NATURA, calendare și carnete personalizate, articole de birotică, traiste eco personalizate, oferite conform clasamentului și categoriei corespunzătoare. 

Parteneri ai evenimentului au fost: Revista Natura – publicație de ecologie, turism și culturăRezervația cultural-naturală Orheiul Vechi. Compania Reliable Solutions Distributor - partener oficial al Bitdefender în Republica Moldova, a susținut evenimentul prin oferirea a 30 de licențe antivirus marca Bitdefender pentru câștigători, precum și pentru profesorii coordonatori din școlile implicate în concurs, cu scopul de a crește gradul de informare și conștientizare privind importanța securității informaționale.

Reamintim că la 12 septembrie curent, elevi din 22 de localități (orașe și comune). au fost invitați să participe la cele două categorii ale concursului “Tinerii ambasadori ai Rezervației Orheiul Vechi”: desen și mass-media. Tinerii au fost îndemnați  să realizeze desene, picturi și să distribuie scurte clipuri clipuri video, fotoreportaje şi texte  despre diversitatea, frumuseţea şi valoarea patrimoniului natural (floră, faună, relief, resurse naturale, ecosisteme) din Rezervaţia Orheiul Vechi.  Scopul concursului a fost de a implica tinerii în activități de promovare și interpretare a naturii  din arealul Rezervației Orheiul Vechi prin artă și utilizarea mijloacelor media; de a sensibiliza societatea privind necesitatea conservării și protejării patrimoniului natural.

Concursul este parte a activităților desfășurate de Mișcarea Ecologistă din Moldova, cu suportul Departamentului pentru Programe Internaţionale al US Forest Service, în cadrul proiectului “Abilitarea tinerilor pentru activităţi de interpretare şi conservare a naturii”.  Mai multe detalii despre proiect găsiți aici!

IMG 0745

 

IMG 0883IMG 0752IMG 0860IMG 0875IMG 0865


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan