Corpul Păcii SUA în Moldova: Concurs de selectare a organizațiilor pentru a colabora cu voluntari AmericaniCorpul Păcii SUA în Moldova, anunță că un nou grup de cetățeni Americani va sosi în Moldova pentru a colabora în calitate de Voluntari cu organizațiile locale. Voluntarii vor reprezenta Programul Dezvoltare Comunitară și Organizațională și își vor începe serviciul în August 2020. Timp de doi ani, ei vor trăi în comunitățile din Moldova și vor lucra cu organizațiile și instituțiile locale.

Voluntarii Programului Dezvoltare Comunitară și Organizațională pot oferi organizațiilor gazdă susținere în următoarele domenii:

  • Sporirea Capacităților Organizației: îmbunătățirea managementului organizațional, eficientizarea proceselor organizaționale, dezvoltarea capacităților de planificare și implementare a proiectelor, îmbunătățirea sistemelor de informare și a tehnicilor de promovare, îmbunătățirea practicilor de management a voluntarilor.
  • Promovarea colaborării între organizațiile comunității: cartografierea ecosistemului comunității, crearea unor comunități de împărtășire a informației, organizarea evenimentelor de schimb de cunoștințe interorganizaționale și/sau intercomunitare, incluziunea grupurilor defavorizate în activitățile comunitare.
  • Sporirea activismului civic și dezvoltarea abilităților membrilor comunității: abilități de lideri pentru tineri și adulți, implicarea civică, îmbunătățirea utilizării resurselor IT, cluburi și tabere pentru diferite grupuri comunitare.

Dacă sunteţi Asociație Obștească înregistrată sau Instituție Publică orientată spre dezvoltare comunitară (bibliotecă, centru comunitar, centru de resurse pentru tineri, muzeu, etc.) sau Incubator de Afaceri, lucrați în Moldova cel puțin de un an și sunteți interesați într-un schimb cultural productiv, ce va consolida capacitățile organizației Dvs., vă invităm să aplicați pentru a găzdui un Voluntar American.

Încurajăm să aplice la această oportunitate organizațiile atât din comune, cât și din centrele raionale a Republicii Moldova. Programul își propune promovarea și sporirea capacităților locale și caută organizații gazdă în afara Chișinăului.

O condiție importantă este existența unei persoane din cadrul organizației Dvs. disponibilă să lucreze zilnic cu Voluntarul în calitate de Partener de bază. Organizațille aplicante vor fi responsabile și de identificarea familiei gazdă pentru Voluntar.

Formularul de solicitare, precum și pachetul informativ, poate fi accesat aici: 

https://www.peacecorps.gov/moldova/contracts/

Data limită de prezentare a formularului de solicitare este 1 Martie 2020.

Rugăm să trimiteți formularul completat la adresa de email: eblidari@peacecorps.gov sau prin fax

0 22 545022.

În cazul în care nu puteți accesa documentele anexate sau doriți mai multă informație cu privire la Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizaţională, vă rugăm să ne contactați:

Margarita Vasilașcu

Tel. 022266315, 068425250, Email: mvasilascu@peacecorps.gov

Elena Blidari

Tel. 022266328, 069107820, Email: eblidari@peacecorps.gov

Author: Elena Blidari


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet