Devino susținător al portalului
Become a Patron!

Ai o idee de afacere și vrei să o implementezi? Participă la Diamond Challenge și câștigă până la 13 mii de dolariAi o idee de afacere și îți dorești implementarea acesteia? Aplică la competiția internațională de antreprenoriat - Diamond Challenge.

    Diamond Challenge Moldovaediția a VII-a este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată liceenilor din clasele a 9 - 12-a (licee, colegii, școli profesionale) cu spirit competitiv, care au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a cîte 2 - 4 membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local, etc), care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

    Una dintre cele mai bune idei de afacere va avea oportunitatea de a participa la finala internațională a concursului din Delaware, SUA, unde pot concura pentru următoarele premii: 

 • I loc - $13000;
 • II loc - $9000;
 • III loc - $5500. 

    Din 2013, de când organizația INVENTO a devenit gazdă a proiectului, cinci dintre echipele din Republica Moldova au reușit să se clasifice în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 20000$.

 

  Condiții de eligibilitate:

 • Ești elev(ă) în clasa a 9-12-a;
 • Ai o echipă din cel puțin 2 și cel mult 4 membri;
 • Cunoști engleza cel puțin la nivel conversațional (*competiția națională și internațională se desfășoară în limba engleză);
 • Echipa ta are un mentor (profesor, antreprenor local etc), gata să vă ghideze pe tot parcursul competiției;
 • Ești pregătit să cunoști o abordare inovativă a domeniului de business, să consulți mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte cu echipa o idee de afacere. 


Procedura de aplicare:

Procedura de aplicare în competiție presupune următoarele etape:

 1. Înregistrarea

    Te poți înregistra în competiție,completând următorul formular: www.diamondchallenge.org. Se înregistrează doar liderul de echipă care oferă toate detalii solicitate despre echipă și mentorul acesteia. Poți înregistra inițial echipa, fără a încărca conceptul de afaceri. Acesta poate fi încărcat până la data de 8 ianuarie, 2020. 

 1.    Instruirea

Procesul de instruire a participanților se desfășoară în luna noiembrie - decembrie, 2019 și are loc prin două modalități:

 • ·  Poți urmări individual curriculum-ul video al programului Diamond Challenge, care poate fi accesat aici.
 • ·  Poți participa la training-le organizate de echipa Diamond Challenge Moldova, înregistrându-te prealabil aici.

  Notă!

Sesiunile de instruiri nu sunt obligatorii, ci recomandate de către echipa organizatorică, întru-cât s-a constatat că echipele care beneficiază de instruiri în domeniu dispun de o pregătire și prestație mai bună în cadrul finalei naționale și internaționale a competiției.

 1. Mentorat

    Mentoratul este o condiție obligatorie pentru participare în cadrul competiției. Fiecare echipă trebuie să fie ghidată de un mentor pe tot parcursul competiției (profesor, antreprenor local etc). Perioada de mentorat începe odată cu înregistrarea în competiție și durează până în februarie, 2020.

În cazul în care, echipa nu poate identifica un potențial mentor cu forțele proprii, aceștia sunt încurajați să apeleze la echipa organizatorică pentru suport.

 1. Încărcarea conceptului de afaceri
    Termenul limită pentru a încărca conceptul de afaceri este 8 ianuarie, 2020 la www.diamondchallenge.org. Conceptul de afaceri se scrie în limba engleză și concomitent se atașează o scurtă prezentare PPT a acestuia.

 Notă!
Echipele înregistrate care nu vor încărca planul de afaceri și prezentarea acesteia vor fi discalificate din competiție.

Participanții sunt încurajați să încarce planul de afaceri și prezentarea acestuia minim cu 2 zile înainte de termenul limită, pentru a dispune de timp dacă va apărea necesitatea unor modificări.

 1. Etapa finală a competiției
    Finala națională a competiției este prevăzută pentru 8 februarie, 2020, unde echipele își vor prezenta ideile de afaceri în fața juriului. La această etapă va fi identificată echipa învingătoare, care va participa la finala internațională a concursului din Delaware, SUA.

 De reținut:

 1. Tinerii din Republica Moldova pot aplica doar cu o idee de antreprenoriat social (vezi aici).
 2.  Înregistrarea trebuie să aibă un conținut complet. Echipele care nu vor avea un mentor și care nu își vor încărca planul de afaceri și prezentarea PPT a acesteia vor fi descalificate.

  Pentru mai multe informații, poți să ne contactezi:
  Email:  a.o.invento@gmail.com
  Telefon: +373 60680173/ 68646386
  Mai multe informații despre precedentele ediții la: Diamond Challenge Moldova și INVENTO.
  __________________________

Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a Universității Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, în parteneriat cu American House Chișinău,Centrul pentru Tineri „MAIB studio Avanti”JCI ChișinăuPeace Corps Moldova și FLEX Moldova.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan