HelpAge Moldova anunță concurs pentru funcția de fotograf



Funcția anunțată: Fotograf 

Servicii solicitate: Servicii de fotografiere în cadrul evenimentelor organizate de către HelpAge

Locul: 15 comunități din raioanele Sîngerei, Telenești și Ungheni și or. Chișinău (inclusiv vizite în raioanele menționate, ședințe online și ședințe)

Solicitant (angajator): HelpAge Moldova AO

Tipul de contract: Contract de prestare servicii pe durată determinată

Perioada de lucru estimată: 01 septembrie 2024 –19 martie 2027

Termen limită pentru aplicare: 24 septembrie 2024

Informații generale

Pe parcusul perioadei Decembrie 2023 - Noiembrie 2027, AO HelpAge Moldova implementează proiectul „Îmbunătățirea participării sociale a persoanelor în etate din Moldova prin dezvoltarea comunităților pilot prietenoase vârstnicilor”, finanțat de Guvernul Federal Germania (BMZ). Grupurile țintă ale proiectului sunt Asociațiile Obștești, grupurile de inițiativă, populația în etate din 15 comunități rurale, din raioanele Sîngerei, Telenești și Ungheni, reprezentanți ai Guvernului și administrațiilor publice locale din cele 3 raioane, profesioniști mass media locală și națională.

Sarcina propusă și responsabilitățile fotografului

Sarcinile includ deplasarea în locațiile proiectului pentru a colecta imagini cu beneficiarii și imagini de la diferite evenimente desfășurate de HelpAge în or. Chișinău, și nu doar.

În afară de preluarea cadrelor / imaginilor, sarcinile presupun editarea și expedierea fotografiilor în aceeași zi în cazul unui eveniment și în maxim 5 zile lucrătoare pentru imagini cu beneficiarii proiectului.

Fotograful va coordona sarcinile propuse cu echipa HelpAge Moldova și la necesitate, cu alte părți vizate în proiect. La fel, fotograful va ține cont de specificul și contextul de lucru al proiectului și în special al partenerilor locali, care lucrează în cea mai mare parte cu și pentru persoane în etate. Se va ține cont și de preluarea formelor de consimțământ din partea beneficiarilor în semn de acord pentru fotografiere.

Pentru sarcinile propuse implicarea fotografului va fi cuantificată / calculată per fiecare oră de prestare a serviciilor. În perioada menționată se estimează prestarea serviciilor pentru maxim 30 zile lucrătoare (1 zi având 8 ore).

Pentru sarcinile anunțate, lucrul se va efectua în limba română și engleză.

Calificări și experiență

  • Studii relevante domeniului vizat.
  • Experiență de lucru în fotografiere de cel puțin 2 ani.
  • Se va aprecia cunoașterea mediului de lucru al organizațiilor neguvernamentale în proiecte cu finanțare externă.
  • Abilități excelente de comunicare cu persoane din diferite domenii și abilități de lucru în echipă.
  • Deschidere spre a înțelege specificul de activitate cu diferite grupuri de populație (tineri, adulți, vârstnici) și de ajustare a limbajului după necesități.
  • Experiență de lucru cu persoanele în etate va fi salutabilă.

Aplicare la concurs

Persoanele interesate vor depune dosarul de aplicare care va conține obligatoriu:

  1. CV-ul (maximum 4 pag.)
  2. Oferta de preț: care va conține costul per ora și per zi de muncă cu specificarea dacă se ia în calcul orele spre locația evenimentului.

Oferta nu va include costuri de deplasare în localitățile programului.

Indicați rata și costurile în lei moldovenești, suma net (fără taxe) și dacă dețineți patentă de întreprinzător valabilă, care să cuprindă tipurile de servicii solicitate în prezentul anunț.

Dosarul de aplicare poate fi depus până la 24 septembrie 2024 la adresa de email: officehelpage@gmail.com cu titlul ”Concurs Fotograf HelpAge” în format electronic sau pe suport de hârtie prin poștă sau fizic la adresa: Moldova, mun. Chișinău, MD-2005, Str. Bănulescu-Bodoni 57/1, of. 431, HelpAge Moldova.

HelpAge își rezervă dreptul de a refuza candidații care nu aplică setul complet de documente sau care aplică după termenul limită indicat, fără a fi notificați. Informații suplimentare la nr. de tel: +373 22 225098, 069989827, persoană de contact Nina Guțu.