Termen extins: Fundația Terre des hommes Moldova angajează un/o consultant/ă sau o echipă de consultanți care să desfășoare programul de foto storytelling pentru adolescenți – „Prieteni prin fotografie” și să organizeze o expoziție națională cu lucrările
Termeni de Referință
Termen extins: Consultant sau echipă de consultanți pentru organizarea programului „Prieteni prin Fotografie” și organizarea expoziției naționale
Organizația: Fundația „Terre des hommes Moldova”
Titlul proiectului: „Consolidarea sprijinului pentru copiii și tinerii din Moldova afectați de război”
Tip de contract: Contract de prestări servicii
Durata contractului: Septembrie 2024 – Noiembrie 2024
Despre Terre des hommes Moldova:
Terre des hommes (Tdh) activează în Republica Moldova începând cu anul 2004. Înregistrată în calitate de Fundație locală, Tdh Moldova întrunește o echipă de 50 de profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare. Tdh Moldova lucrează pentru a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor; pentru a ameliora accesul copiilor la drepturile lor în sistemul justiției pentru copii, promovând o abordare restaurativă; pentru a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și susținerea copiilor, familiilor și comunităților. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi privesc.
În ultimii ani, Tdh Moldova, împreună cu partenerii săi, este activ implicată în acțiuni de împuternicire a adolescenților și tinerilor; capacitarea Centrelor de Tineret și a lucrătorilor de tineret; capacitarea școlilor (generale și profesionale) pentru a proteja tinerii de orice formă de violență și a le dezvolta abilități de participare civică; împuternicirea comunităților pentru a răspunde mai bine nevoilor tinerilor, astfel ca aceștia să-și dezvolte reziliența, iar vocea lor să fie auzită în comunitate și de către factorii de decizie.
Despre proiect:
Activitatea este realizată în cadrul proiectului: finanțat de Fundația SOS Children's Villages – „Consolidarea sprijinului pentru copiii și tinerii din Moldova afectați de război”.
Obiectivul general al proiectului este de a spori bunăstarea și reziliența copiilor și tinerilor afectați de război prin îmbunătățirea serviciilor de protecție a copilului și promovarea incluziunii adolescenților refugiați și cei din comunitatea gazdă.
În cadru proiectului vor avea loc următoarele activități:
- Programul ”Prieteni prin Fotografie” pentru adolescenți: Lentila unității și incluziunii
Participanții Școlii de vară ”Prieteni prin Fotografie”, 20 tineri repartizați în 10 echipe, vor documenta povești umane care reflectă tema incluziunii și integrării refugiaților în comunități. Aceștia vor captura nu doar povești de integrare, ci și momente cotidiene care reflectă viața, cultura, speranțele și visele acestora, oferind un portret cuprinzător al experiențelor lor, inclusiv aspirațiile și provocările. Se va oferi suport pentru fotografiere, documentare și editare.
- Expoziția națională de informare și sensibilizare
Această activitate se concentrează pe organizarea unei expoziții naționale menite să promoveze incluziunea, acceptarea și înțelegerea în contextul crizei refugiaților din Moldova. Expoziția va servi ca o platformă pentru a prezenta lucrările adolescenților, creând o oportunitate pentru public de a înțelege și empatiza cu experiențele refugiaților și ale membrilor comunității gazdă.
Obiectivele contractului:
Obiectivul contractului este implementarea programului „Prieteni prin Fotografie” prin oferirea suportului tehnic și mentorat pentru 20 de tineri repartizați în 10 echipe în procesul de fotografiere și documentare a poveștilor, organizarea expoziției naționale incluzând promovarea evenimentului, și facilitarea activităților interactive și a dialogului între participanți și public în cadrul expoziției.
Responsabilitățile consultantului/consultantei sau a echipei de consultanți:
- Asigurarea ghidării echipelor în procesul de fotografiere și documentare a poveștilor, inclusiv prin sesiuni de feedback și mentorat. (2 sesiuni de mentorat per echipă, online sau fizic)
- Realizarea unei sesiuni de 2 zile de Follow-up cu participarea celor 20 de tineri instruiți în cadrul școlii de vară (în format fizic)
- Dezvoltarea conceptului expoziției, identificarea și pregătirea spațiului, tipărirea fotografiilor, coordonarea cu participanții și asigurarea unei experiențe interactive pentru vizitatori;
- Realizarea materialelor de promovare, cum ar fi video-uri, fotografii pentru mediul online;
- Organizarea unui eveniment public de lansare a expoziției, elaborarea programului și moderarea evenimentului;
- Facilitarea interacțiunii cu publicul prin organizarea de sesiuni de Q&A care să angajeze publicul și să promoveze dialogul despre incluziune.
- Elaborarea raportului final privind activitățile realizate.
Livrabile și termene:
Activitatea |
Perioada |
|
Suport tehnic și mentorat în regim online/offline, în procesul de fotografiere și documentare a poveștilor (2 sesiuni per echipă) |
Septembrie - Octombrie 2024 |
|
Realizarea unei sesiuni de 2 zile de Follow-up cu participarea celor 20 de tineri instruiți în cadrul școlii de vară (în format fizic) |
29 – 30 octombrie 2024 |
|
Selectarea celor mai bune fotografii pentru a participa la expoziție |
01 – 22 noiembrie 2024 |
|
Organizarea și facilitarea evenimentului final ” Expoziția națională de informare și sensibilizare” |
22 noiembrie 2024 |
|
Elaborarea unui raport privind activitățile realizate în cadrul contractului. |
Noiembrie 2024 |
Cerințe față de candidați:
- Cel puțin 3 ani de experiență de lucru în domeniul educației non formale și outdoor;
- Experiență în livrarea programelor de training pentru tineri în domeniul artei fotografice;
- Experiență de organizare a evenimentelor publice;
- Experiență pozitivă de colaborare cu instituții non-guvernamentale;
- Cunoașterea limbii române și ruse la nivel avansat.
Persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile specificate, sunt invitate să transmită următoarele documente:
- CV-ul consultantului/consultantei sau, în cazul echipelor de consultanți, CV-ul fiecărui membru.
- Oferta financiară pentru realizarea sarcinilor solicitate.
Dosarele de concurs trebuie expediate la adresa de e-mail: mda.office@tdh.org , cu mențiunea „Consultant/consultantă programul „Prieteni prin fotografie”” + numele și prenumele dvs.
Termenul extins de depunere a dosarelor este 10 septembrie 2024.
Pentru alte detalii și informații ne puteți contacta la emailul: silvia.dragomir@tdh.org sau la nr. de telefon: 069 108 780.
Politica de protecție a copiilor
Procedura de recrutare a Terre des hommes se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecția față de toate formele de violență împotriva copilului în cadrul proiectelor şi activităților noastre, precum și în afara organizației. Terre des hommes are o politică de protecție a copilului; iar candidatul/candidata selectat/ă va semna o declarație prin care se va angaja să respecte această politică. Totodată, persoana selectat/ă se va angaja să respecte toate politicile interne ale Terre des hommes.
Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR)
Prin expedierea candidaturii, sunteți de acord ca datele dvs. personale să fie utilizate în cadrul procesului de recrutare. Toate documentele pe care vi le vom solicita la diferite etape ale procesului de recrutare vor fi folosite doar în acest scop.
Tot personalul implicat în recrutare și selecție este conștient de faptul că se aplică normele de protecție a datelor și că informațiile personale vor fi tratate în mod confidențial. În conformitate cu politica noastră, vom păstra documentele de candidatură doar pe perioada recrutării.