Terre des hommes Moldova anunță vacantă funcția de Animator pentru activități psiho-sociale pentru copiii și tinerii din regiunea Nord



Terre des hommes Moldova este în căutare de un Animator pentru activități psiho-sociale pentru copii și tineri, care va fi responsabil de pregătirea, desfășurarea și monitorizarea activităților psiho-sociale, de educație non-formală, culturale și recreative cu copiii și tinerii din regiunea Nord.

Tipul contractului: Contract individual de muncă
Durata contractului: septembrie – decembrie 2024
Durata timpului de muncă: 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, 40 de ore pe săptămână
Remunerare: conform grilei de salarizare, asigurare medicală privată
Locație: or. Fălești, flexibilitate în ceea ce privește deplasarea în regiunea de Nord
Termenul limită pentru a aplica: 06 septembrie 2024

Despre Tdh:

Fundația Terre des hommes (Tdh) este în prezent cea mai mare organizație elvețiană de protecție a drepturilor copilului.

Activând în Moldova din 2004, Fundația „Terre des hommes Moldova” (Tdh Moldova) se dedică pentru asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale copiilor și contribuie la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului din Republica Moldova. Prin proiectele sale, Tdh Moldova urmărește prevenirea și răspunsul durabil la violența, neglijarea și exploatarea împotriva copiilor la nivel comunitar, raional și național. În prezent, activitatea Tdh în Moldova este construită pe trei axe complementare – Sistemul de protecție a copilului, Copiii afectați de migrație și Justiția prietenoasă copilului, și urmărește să dezvolte sinergii între acestea, precum și cu alte domenii tematice cheie ale Fundației Terre des hommes Moldova.

Mai  multe  informații  despre  activitatea  Terre  des  hommes  pot  fi  obținute  pe  site-urile  noastre: www.tdh.md , www.tdh.ch .

Responsabilitățile de bază:

  • Organizează activități psihosociale, de educație non-formală, sportive, culturale și recreative pentru copiii și tinerii țintă, în funcție de contextul și strategia de Tdh (grupuri mici sau grupuri mari).
  • Definește activitățile care urmează să fie implementate în funcție de vârsta și situația copiilor.
  • Implică și comunică cu părinții, după caz.
  • Identifică, în cadrul activităților, copiii care au nevoie de asistență suplimentară.
  • Organizează evenimente comune pentru copiii din diferite comunități pentru integrarea și armonizarea copiilor.
  • Asigură o atmosferă sigură și prietenoasă pentru copii în cadrul Spațiului Prietenos Copiilor.
  • Efectuează o evaluare vizuală zilnică a copiilor și asigură o varietate de jocuri și activități structurate în cadrul spațiului prietenos pentru copii, răspunzând nevoilor copiilor de vârste, sexe și abilități diferite.
  • Monitorizează și identifică dacă există vreo problemă de protecție a copilului care trebuie să se implice.
  • Monitorizează rezultatele activităților lor și le raportează supervizorului lor și echipei de M&E.
  • Răspunde de siguranța copiilor aflați sub supravegherea sa.

Profilul candidatului

  • Diplomă de licență sau studii superioare în pedagogie, psihologie, psihopedagogie, științe sociale sau asistență socială.
  • Experiența anterioară de lucru cu copiii/tinerii, de cel puțin doi ani.
  • Experiența de lucru cu grupuri vulnerabile reprezintă un avantaj.
  • Capacitate de a observa bine și de a identifica copiii mai retrași care nu își fac prieteni și de a-i implica în activități.
  • Empatie față de situația copiilor refugiați și a familiilor acestora, discreție, diplomație.
  • Capacitatea de a oferi suport.
  • Capacitate de a stabili relații cu o serie de vârste pentru copii și tineri.

Modalitatea de aplicare:
Persoanele care îndeplinesc condițiile specificate sunt invitate să expedieze:
1. CV-ul actualizat;
2. Scrisoare de motivare

Dosarele de concurs vor fi expediate la adresa de e-mail: mda.office@tdh.org până la data de 06 septembrie 2024, cu mențiunea „Animator - numele și prenumele" dvs.

Se vor lua în considerare doar dosarele complete și depuse în termen.

*Doar candidații preselectați vor fi contactați pentru interviu.

Politica de protecție a copiilor:
Să se angajeze să respecte politicile de gestionare a riscurilor ale Tdh, inclusiv: Politica de protecție a copiilor, Politica de siguranță çi securitate çi Politica antifraudă/corupție, Politica de denunțare a neregulilor.

*** Tdh oferă șanse egale persoanelor calificate, indiferent de vârstă, rasă, credință, culoare, religie, sex, stare civilă, apartenență politică. ***

Politica de protecție a datelor cu caracter personal: Prin trimiterea candidaturii, sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie utilizate în procesul de recrutare. Toate documentele pe care le vom solicita în diferite etape ale procesului de recrutare vor fi folosite doar în acest scop.

Tot personalul implicat în recrutare și selecție este conștient de faptul că se aplică regulile de protecție a datelor și că informațiile personale vor fi tratate în mod confidențial. Conform politicii noastre, vom păstra documentele de aplicare numai pentru perioada de recrutare.