Concurs public de selectare a unui/unei consultant/consultantă pentru livrarea ședintelor de consiliere psiho-emoțională pentru tinerii inactivi



Concurs public de selectare a unui/unei consultant/consultantă pentru livrarea ședintelor de consiliere psiho-emoțională pentru tinerii inactivi

Context

Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și cu suportul Organizației Internaționale a Muncii, începând cu anul 2019, pilotează procedura de identificare a tinerilor NEET (care nu lucrează, nu învață și nu urmează nici o formă de instruire) care are drept scop identificarea, informarea, înregistrarea tinerilor inactivi la Subdiviziunile Teritoriale  de Ocupare a Forței de Muncă și încadrarea acestora pe piața muncii. În contexul în care rata inactivității în rândul tinerilor este destul de înaltă, iar efectele negative ale acestor tendințe vor afecta nu doar potențialul tinerilor dar și situația economică a țării, asemenea inițiativă este foarte necesară.

Scopul proiectului

Proiectul “Identificarea tinerilor Neets pentru o angajare prosperă” implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și cu suportul Organizației Internaționale a Muncii are drept scop informarea a 500 de tineri NEET din raionul Hîncești și înregistrarea a 350 de tineri inactivi la Subdiviziunea Teritorială de Ocupare a Forței de Muncă în scopul angajarii ulterioare.

Responsabilități

În contextul prezentului proiect, Consiliul Național al Tineretului din Moldova este în căutare de un consultant/constultantă care va avea următoarele responsabilități:

  • Elaborarea agendei pentru sedințele de consiliere;
  • Contactarea tinerilor telefonic/ prin e-mail pentru ai invita să participe la ședințe;
  • Livrarea a 10 sedințe de acordarea a suportului psihoemoțional și ghidare în carieră;
  • Elaborare raport final post-activități.
  •  

Important! Consultantul/consultanta va livra ședințețe în or. Hîncești. Persoana interesată ar trebui să aibă viza de trai în Hîncești. Nu sunt prevăzute cheltuieli de deplasare.

Cerințe și experiență

Studii în domeniul psihologiei, dreptul muncii etc.;

-Experiență în livrarea sedințelor/ instruirilor/ trainingurilor de consiliere, motivare și ghidarea a tinerilor;

-Experiență în lucrul cu tinerii, îndeosebi cu grupurile vulnerabile (tineri NEETs; cu dizabilități sau care au abandonat școala etc.);

-Bune capacități de comunicare;

-Responsabilitate și empatie.

Conținutul dosarului de aplicare

Persoanele interesate și care corespund cerințelor vor transmite dosarul ce va include:

-CV-ul aplicantului/aplicantei care va include studiile și experiența sa în livrarea sesiunelor de consultanță psiho-emoțională sau/și ghidare în carieră.

-Oferta financiară pentru 10 ședințe livrate ( suma net, în MDL).

Dosarul urmează a fi expediat la adresa de e-mail: corespondenta@cntm.md cu mențiunea de subiect: Dosar_Consultant/ă pentru acordarea suportului psiho-emoțional pînă la data de 4 august 2024.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați persoana responsabilă, la adresa de e-mail: mihaela.frosineac@cntm.md sau la numărul de telefon 079045992.