UCIMPA angajează Inginer sisteme de irigare



UCIMPA angajează Inginer sisteme de irigare

La 5 iunie 2023 a fost semnat Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru proiectul AGGRI. Acordul a fost ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova, prin adoptarea Legii nr. 217 din 20 iulie 2023 şi promulgat de către Președintele Republicii Moldova la 31 iulie 2023. Legea cu privire la ratificarea Acordului de Împrumut a fost publicată în Monitorul Oficial al Guvernului Republicii Moldova nr. 291-295, art. 510 din 04 august 2023. Proiectul a fost declarat intrat în vigoare de către BIRD la 02 octombrie 2023. Scopul Proiectului este de a îmbunătăți furnizarea serviciilor agricole publice, stimula creșterea orientată către piață și spori reziliența beneficiarilor, precum și, în cazul producerii unei situații de criză sau urgență eligibile, de a asigura o intervenție promptă și eficientă la o astfel de situație..

Inginerul în irigații va oferi asistență UCIMPA, MAIA și Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) la toate etapele implementării activităților planificate pentru a asigura standardele de calitate ale proiectării și construcției, execuția lor în timp util, respectarea bugetului și a obiectivelor instituției. Consultantul va trebui, de asemenea, să participe la procesul de achiziții și desfășurarea lucrărilor de construcție legate de reabilitarea infrastructurii de irigație existente și de extinderea acesteia, care a fost reabilitată anterior.

Durata totală a activităților va fi până la 31 decembrie 2024, cu posibilitatea de extindere până la finalizarea Proiectului AGGRI (01 septembrie 2029), care va fi posibilă în funcție de performanța demonstrată în timpul anului 2024.

Consultantul trebuie să îndeplinească următoarele calificări și abilități minime:

  • Diplomă universitară în inginerie civilă, ingineria irigațiilor, hidraulica sau ingineria apei sau alte domenii conexe. Diploma de master în inginerie este considerată obligatorie.
  • Instruirea și/sau Certificarea în Sisteme de Apă și Canalizare este considerată un avantaj.
  • Cel puțin cinci (5) ani de experiență generală în inginerie.
  • Trei (3) ani de experiență specifică în implementarea contractelor de lucrări de construcții de infrastructură, cum ar fi sisteme de irigare sau de alimentare cu apă, sau experiență similară.
  • Bună înțelegere a Condițiilor generale ale contractelor utilizate de instituțiile financiare internaționale majore și/sau legislație locală referitoare la managementul lucrărilor de construcții.
  • Experiență în managementul proiectelor de reabilitare a sistemelor de irigare/aprovizionare cu apă, inclusiv gestionarea mai multor contracte de lucrări simultane este considerată un avantaj;
  • Experiență relevantă în elaborarea specificațiilor tehnice ca parte integrantă a documentelor de licitație, documente detaliate de proiectare, calcul cantităților, caietul de sarcini de supraveghere a construcției, calendarul cerințelor, estimarea costurilor etc.
  • Sunt necesare cunoștințe practice de calculator cu MS Office și MS Project. Cunoștințe solide AUTOCAD și EPANET (sau software echivalent de modelare hidraulică) și cunoștințe practice pentru  estimarea costurilor pentru lucrări de construcții cu aplicarea metodei prețurilor unitare a cantităților;
  • Cunoașterea fluentă a limbii române scrise și vorbite, rusă și bună cunoaștere a limbii engleze.

Expresiile de interes vor include o scrisoare de Exprimare a Interesului, CV-ul, scrisori de recomandare și referințe, dacă există. Cererile vor fi expediate cu textul „Inginer în irigații în cadrul AGGRI” până la 29 martie 2024, c.o.b., la următoarele adrese de e-mail: capmu@capmu.md în copie cbordeianu@capmu.md sau pe suport de hârtie la următoarea adresă: str. Căpriana 50, bir. 215, ASEM, Bloc C, mun. Chișinău, Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială. Pagina de internet: www.capmu.md.

Pentru descărcarea Termenilor de Referință Vă rugăm să accesați acest link.