frule

Termeni de referință/ Roster privind selectarea unui grup de consultanți naționali și locali pentru realizarea activităților din proiectele implementate de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului Față de Copii (CNPAC)

 

Locație:

Republica Moldova

Termenul limită de aplicare:

31 ianuarie 2024

Poziții

Consultant național – profesionist sau expert, care posedă competențe și experiență în unul din domeniile relevante din ToR,  furnizează consultanță și asistență la nivel național.

Consultant local – profesionist sau expert care furnizează servicii de consultanță din domeniile relevante din ToR în cadrul unei anumite localități, regiuni sau comunități.

Tip contract

Prestări servicii

Durata contractului

Determinată per fiecare activitate în parte

Perioada de prestări servicii

Ianuarie 2024 – ianuarie 2025

Limba de lucru:

Română obligatorie. Cunoașterea limbii Ruse la nivel lucrativ. Cunoașterea limbii Engleze constituie un avantaj.

Persoană de contact

Maria Corcimariuc, tel.: 069852979

 

CONTEXT

 

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) este o organizație nonguvernamentală din Republica Moldova care promovează dreptul copiilor la protecție de orice formă de violență, concentrându-și acțiunile spre sensibilizarea și motivarea societății în vederea stopării relelor tratamente față de copii. Viziunea organizației este o societate în care toți copiii sunt protejați de orice formă de violență.  Misiunea CNPAC este de a contribui la diminuarea incidenței și a consecințelor violenței față de copii prin activități de prevenire, pledoarie, dezvoltare de capacități și servicii specializate. Pentru atingerea misiunii sale, CNPAC acționează pe următoarele domenii strategice:

  1. Promovarea mediilor sigure pentru copii (dezvoltarea rezilienței copiilor în fața adversităților și violenței în diferite medii, prevenirea abuzului și exploatării sexuale, dezvoltarea abilităților parentale, dezvoltarea participativă a politicilor instituționale de protecție a copiilor, încurajarea participării copiilor în luarea deciziilor care le privesc, colaborarea intersectorială, etc.);
  1. Sporirea accesului copiilor în situație de risc și victimelor ai violenței la servicii specializate și programe de suport (justiția prietenoasă copilului, reabilitarea psiho-socială a copiilor victime, mecanism de raportare a cazurilor de violență asupra copiilor, mecanisme de subcontractare a serviciilor sociale, etc)
  1. Monitorizarea implementării standardelor internaționale și mecanismelor naționale de protecție a copiilor împotriva violenței (cadru de politici internaționale și naționale, documente sectoriale).

Beneficiarii CNPAC:

  • Copii în situații de risc, vulnerabili la toate formele de violență și exploatare;
  • Copii victime ale tuturor formelor de violență, inclusiv abuzul și exploatarea sexuală;
  • Părinți și îngrijitori;
  • Grupuri profesionale, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale;
  • Prestatori de servicii, organizații neguvernamentale, mass media.

În scopul asigurării implementării eficiente a tuturor activităților planificate în perioada februarie 2024-ianuarie 2025, CNPAC formează REGISTRUL DE CONSULTANȚI NAȚIONALI ȘI LOCALI[1],disponibili pentru a oferi consultanță în domeniile de interes strategic pentru CNPAC, conform specificațiilor descrise în Tab.1.

DESCRIEREA LOT-URILOR DE PRESTĂRI SERVICII

Persoanele fizice interesate sunt invitate să depună dosarele de participare la concurs pe următoarele loturi. Dosarul poate fi depus pentru unul sau mai multe loturi.

 

Tab.1

Nr.

Lot-uri de prestări servicii

Număr maxim de persoane selectate

1.

Elaborare de analize și rapoarte, inclusiv versiuni adaptate pentru copii,  pe domeniile strategice ale organizației;

5 consultanți naționali

2.

Elaborare de materiale informative și de sensibilizare,  materiale didactice (broșuri, ghiduri, infografice suporturi de curs), curricule de instruire, pe domeniile strategice ale organizației;

10 consultanți naționali

3.

Elaborare documente de politici, proiecte de acte normative și alte acte relevante procesului de pledoarie publică, pe domeniile strategice ale organizației;

5 consultanți naționali

4.

Livrare de instruiri, supervizare și mentorat pe domeniile strategice ale organizației pentru specialiștii care lucrează cu și pentru copii și reprezentanții ONG-urilor de profil;

10 consultanți naționali

5 consultanți locali

5.

Livrare de instruiri, supervizare și mentorat pe domeniile strategice ale organizației, programele structurale ale CNPAC („Sigur”; „Reguli și disciplină pentru cei mici”; „Conect”; „12 plus”).

5 consultanți naționali

15 consultanți locali

 

CERINȚE SPECIFICE

Calificare:

·       Studii superioare în educație, psihologie, asistență socială, drept, sociologie sau alte studii relevante domeniilor strategice ale organizației;

·       Studiile de masterat și doctorat constituie avantaj.

Experiență:

·       Experiență recentă (în ultimii doi ani) demonstrată în prestare de servicii similare lotului pentru care se aplică. Se vor prezenta cel puțin două exemple de lucrări/livrabile anterioare, fie prin atașarea, fie prin includerea link-ului către publicații, analize, rapoarte, studii, prezentări, videoclipuri etc., asigurând faptul că linkurile sunt valide și că livrabilul este accesibil și poate fi deschis în întregime.

Cunoștințe:

·       Cunoașterea cadrului legal național și internațional în domeniul drepturilor copilului, prevenirea și combaterea violenței față de copii, violenței în bază de gen;

·       Cunoașterea obligatorie, la nivel avansat, a limbii române și a limbii ruse la nivel lucrativ. Cunoașterea limbii engleze va constitui un avantaj;

·       Cunoștințe avansate a Microsoft Office: Word, Excel, Power Point, Outlook, Google docs și alte.

Abilități:

·       Abilități de analiză, comunicare eficientă, planificare și organizare a timpului, de lucru în echipă și individual, responsabilitate, corectitudine, punctualitate și flexibilitate;

·       Abilități excelente de scriere (structurat, inteligibil și concis, fără a pierde din esența mesajului);

·       Capacitatea de lucru orientată spre rezultate;

·       Capacitate de a lucra în echipe mixte de specialiști/experți locali și internaționali.

PROCEDURA DE APLICARE:

Persoanele interesate sunt invitate să depună următoarele acte:

  1. CV actualizat;
  1. Dovada prestării serviciilor similare (ex: link-uri în CV, document atașat la mesajul de aplicare);
  2. Furnizarea datelor de contact a cel puțin două persoane de referință (urmează a fi incluse în CV sau email);
  1. Declarația pe propria răspundere că nu a fost condamnat/ă în trecut pentru un comportament incompatibil cu prestarea serviciilor pentru copii, precum și că nu a fost supus/ă unor măsuri de investigație pentru acțiuni criminale sau încălcare a conduitei, care să pună în primejdie integritatea fizică sau psihică a copiilor (model se anexează, aici);
  2. Oferta financiară, completată conform formularului anexat, aici.

 

!!! În cazul în care nu se vor prezenta dovezi clare pentru prestarea serviciilor similare lotului pentru care se aplică, dosarul va fi descalificat.

 

PROCEDURA DE SELECTARE:

 

Dosarele depuse vor fi analizate în cadrul unui proces de evaluare în trei etape:

Etapa 1: Evaluarea formală

La această etapă, va fi realizată verificarea cerințelor formale, ce va include examinarea corespunderii dosarului cu termenii de referință, precum și verificarea tuturor componentelor dosarului (CV/CV-uri, documente care fac dovada prestării serviciilor similare, furnizarea datelor de contact ale persoanelor de referință, formularul de prezentare a ofertei financiare).

Etapa 2: Evaluarea ofertei tehnice

Scorul acumulat de oferta tehnică va avea o pondere de 80%.

Oferta tehnică va fi analizată de către membrii Comisiei de evaluare în raport cu următoarele criterii de selecție:

Criteriu

Indicatori

Punctaj

Calificare 

Studii de licență în domeniile solicitate

10

Studii de master în domeniile solicitate

5

Studii de doctorat în domeniile solicitate

5

Experiență

Pentru cel puțin 2 lucrări/ activități similare

20

Pentru 3 – 5 lucrări/activități similare

25

Pentru 6 și mai multe

30

Cunoștințe

Cunoașterea limbii române la nivel avansat și a limbii ruse la nivel lucrativ

5

Cunoașterea Microsoft Office

5

Cunoașterea limbii engleze

10

Cunoașterea cadrului legal național și internațional în domeniul drepturilor copilului, prevenirea și combaterea violenței față de copii, violenței în bază de gen.

10

Abilități

Scriere structurată, inteligibilă și concisă.

Comunicare eficientă și coerentă.

10

Reputația

Minim două referințe

10

TOTAL:

100

 

 

Ofertele care vor acumula un scor egal și mai mare de 70 puncte vor fi calificate pentru următoarea etapă de evaluare.  

Etapa 3: Evaluarea ofertei financiare

Scorul acumulat de oferta financiară va avea o pondere de 20%. Cea mai mică ofertă financiară calificată în concurs va primi scorul de 100 de puncte, iar pentru următoarele oferte punctajul se va calcula după formula: (valoarea ofertei minime/valoarea ofertei evaluate) * 100.

Determinarea scorului final (SF) se va face după următoarea formulă:

SF = scor oferta tehnică * 0.80 + scor oferta financiară * 0.20.

Doar persoanele selectare vor fi notificate despre acest fapt. Datele persoanelor selectare vor fi incluse în Registrul de consultanți naționali și locali, care va fi aprobat prin ordinul Președintelui CNPAC.

Pentru fiecare activitate care va trebuie realizată, echipa de proiect va interveni, prin email, către persoanele selectate per fiecare lot cu informarea despre disponibilitatea implicării în realizarea sarcinilor conform ToR- lui pentru activitatea respectivă. În cazul în care mai multe persoane își vor exprima disponibilitatea, CNPAC va organiza interviul cu acestea pentru selectarea celui mai potrivit candidat/candidată.

MODALITATEA DE DEPUNERE A DOSARULUI

 

Dosarele vor fi depuse la adresa de e-mail: concurs@cnpac.md  sau la sediul CNPAC – mun. Chișinău, str.Tricolorului 37/B, cu mențiunea „Roster consultanți CNPAC”. Informații adiționale pot fi solicitate la nr. (+373) 69852979, până la data de 29.01.2024.

 

TERMEN LIMITĂ DE DEPUNERE A DOSARELOR

 

31 ianuarie 2024, ora locală 18:00

 

[1] listă organizată și actualizată de profesioniști în domeniile de interes pentru CNPAC



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola