Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” caută coordonator/ coordonatoare de voluntari3

 

Institutul de Instruire în Dezvoltare MilleniuM angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) pentru o perioadă de 12 luni, octombrie 2023 - octombrie 2024.

Titlul postului: Coordonator/ coordonatoare de voluntari

Implicarea: norma deplină

Locul de muncă: Chișinău

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”
Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului: 

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova.  Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului  educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu  provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor  urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene. 

În calitate de coordonator de voluntari la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți oferi activități educaționale și extracurriculare pentru tinerii refugiați din Ucraina strămutați în Moldova și pentru colegii lor din Moldova. Veți coordona echipa de voluntari a MilleniuM, cât și voluntarii internaționali, veți oferi suport în coordonarea cluburilor de interese. Veți asigura activități educaționale și de învățare socio-emoțională (SEL) de calitate, care îi vor ajuta pe tinerii să facă față acestor vremuri dificile. 

MilleniuM angajează în această poziție pe o perioadă de 12 luni, dar va lua în considerare și candidații disponibili pentru perioade mai scurte de timp.

Roluri și responsabilități principale: 

- oferirea și asigurarea unui spațiu de învățare sigur și incluziv, în care tinerii se simt acceptați și dornici  să învețe; 

- planificarea, implementarea, conducerea și facilitarea altor activități de educație non-formală și jocuri  educaționale pe baza nevoilor identificate și a modulelor dezvoltate pentru tinerii ucraineni și moldoveni în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor și la activitățile echipei mobile (cu deplasări  periodice prin Moldova); 

- planificarea şi administrarea Programului de voluntariat;

- recrutarea şi selecţia voluntarilor;

- orientarea şi instruirea voluntarilor;

- supervizarea voluntarilor;

- evaluarea activităţii de voluntariat;

- motivarea şi recunoaşterea meritelor voluntarilor;

- înregistrarea şi păstrarea datelor în activitatea de voluntariat (în limitele prevăzute de legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal, legislaţia cu privire la registre, precum şi alte acte normative interne sau internaţionale la care Republica Moldova este parte);

- elaborarea rapoartelor privind activitatea de voluntariat.

Calificări de bază 

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact  exact persoana pe care o căutăm! 

- Diplomă de licență în psihologie, pedagogie (constituie un avantaj) 

- Experiență anterioară în lucrul cu tinerii, în Centre de tineret, Consilii de tineret, organizații de tineret sau o poziție similară; 

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Powerpoint, etc.). 

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română, rusă și engleză. Cunoașterea  limbii ucrainene va constitui un avantaj. 

Cunoștințe, aptitudini și abilități 

 • Înțelegere și comunicare la nivel emoțional 
 • Capacitatea de a influența tinerii, de a le modela personalitatea inclusiv prin propriul exemplu; 
 • Creativitate în dezvoltarea/ planificarea și desfășurarea de activităților educative și de recreere; 
 • Gândire pozitivă, atitudine pozitivă în relația cu toți partenerii educaționali; 
 • Flexibilitatea de a adaptare rapidă la orice situație, fiind gata să reacționeze la orice situație de criză  neprevăzută; 
 • Abilitatea de gestionare a problemelor este obligatorie; 
 • Observație, ascultare activă, cu capacitatea de a face aprecieri/ evaluări argumentate;
 • Abilităţi de relaţionare interpersonală: de a vorbi liber şi de a face prezentări în public într-un mod degajat; 
 • Abilitatea de a exprima un punct de vedere pozitiv asupra voluntariatului; 
 • Abilitatea de a cultiva şi a avea relaţii cu un mare număr de persoane etc.;
 • Bune abilităţi manageriale: de a analiza şi a diviza munca în sarcini suficient de mici pentru a fi distribuite voluntarilor; de a gestiona şi de a lucra cu detaliile (de genul ajustării orarelor de lucru neregulate ale voluntarilor etc.); 
 • Abilitatea de a prelua și adapta idei noi din alte contexte la necesităţile speciale ale organizaţiei.


Candidații/-tele interesați/ -te sunt rugați/-te să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Coordonator/ coordonatoare de voluntari”.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 068 037 868, Marta (asistentă de proiect).