Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” caută lucrător/ lucrătoare de tineret2

 

Institutul de Instruire în Dezvoltare MilleniuM angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) pentru o perioadă de 12 luni, octombrie 2023 - octombrie 2024.

Titlul postului: Lucrător/ lucrătoare de tineret

Implicarea: normă deplină

Locul de muncă: Chișinău

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”
Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului: 

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova.  Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului  educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu  provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor  urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene. 

În calitate de lucrător de tineret la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți  oferi activități educaționale și extracurriculare pentru tinerii refugiați din Ucraina strămutați în Moldova  și pentru colegii lor din Moldova. Veți asigura activități educaționale și de învățare socio-emoțională  (SEL) de calitate, care îi vor ajuta pe tinerii strămutați să facă față acestor vremuri dificile. Activitățile  educaționale vor oferi sprijin și meditații pentru învățarea online, vor promova abilitățile de consolidare  a rezilienței și vor asigura incluziunea/coeziunea socială și angajamentul civic. 

Roluri și responsabilități principale: 

- Oferirea și asigurarea unui spațiu de învățare sigur și incluziv, în care tinerii se simt acceptați și dornici să învețe; 

- Ajutarea profesorilor în planificarea și organizarea de meditații sau alte forme de sprijin pentru  învățarea online a tinerilor ucraineni; 

- Planificarea, implementarea, conducerea și facilitarea altor activități de educație non-formală și jocuri  educaționale pe baza nevoilor identificate și a modulelor dezvoltate pentru tinerii ucraineni și moldoveni în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor și la activitățile echipei mobile (cu deplasări  periodice prin Moldova); 

- Comunicarea cu profesorii și părinții; monitorizarea progresului fiecărui tânăr; 

- Sprijinirea dezvoltării modulelor educaționale specifice pentru tinerii ucraineni și moldoveni;

- Menținerea legăturii cu părinții, dacă este necesar, cu privire la progresul copiilor lor; 

- Oferirea de feedback și suport pentru lucrătorii de tineret care au participat la trainingul organizat de  MilleniuM pentru a implementa programul after-school pentru tinerii din Ucraina și Moldova. 

 

Calificări de bază 

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact  exact persoana pe care o căutăm ! 

- Diplomă de licență în psihologie, pedagogie (constituie un avantaj) 

- Experiență anterioară în lucrul cu tinerii, Centre de tineret, Consilii de tineret sau o poziție similară; 

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Powerpoint). 

 

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română și rusă. Cunoașterea  limbii ucrainene și engleză va constitui un avantaj. 

 

Cunoștințe, aptitudini și abilități 

- Înțelegere și comunicare la nivel emoțional 

- Capacitatea de a livra și comunica conținutul educațional în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare a  copiilor/ tinerilor; 

- Capacitatea de a influența tinerii, de a le modela personalitatea inclusiv prin propriul exemplu; 

- Creativitate în dezvoltarea/ planificarea și desfășurarea de activităților educative și de recreere; 

- Gândire pozitivă, atitudine pozitivă în relația cu toți partenerii educaționali; 

- Flexibilitatea de a adaptare rapidă la orice situație, fiind gata să reacționeze la orice situație de criză  neprevăzută; 

- Capacitatea de a superviza și gestiona activitățile educaționale și progresul tinerilor; 

- Abilitatea de gestionare a problemelor este obligatorie; 

- Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea cu copiii traumatizați și cu cei  care îi îngrijesc; 

- Observație, ascultare activă, cu capacitatea de a face aprecieri/ evaluări argumentate;

 

Candidații/-tele interesați/ -te sunt rugați/-te să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Lucrător/ lucrătoare de tineret”.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 068 037 868, Marta (asistentă de proiect).