Concurs pentru selectarea unei companii/instituții media care să realizeze 12 videopodcasturi privind drepturile și obligațiile refugiaților și solicitanților de azil



Concurs pentru selectarea unei companii/instituții media care să realizeze 12 videopodcasturi  privind drepturile și obligațiile refugiaților și solicitanților de azil

 

Concurs pentru selectarea unei companii/instituții media care să realizeze 12 videopodcasturi  privind drepturile și obligațiile refugiaților și solicitanților de azi

1.Perioada de realizare a lotului de 12 produse video (videopodast): aprilie 2023 - august 2023

Compania/instituția media selectată va trebui să asigure executarea serviciilor de producere a videopodcasturilor, conform unui calendar convenit cu Centrul de Drept al Avocaților (CDA).

2.Descrierea sarcinii:

Pe durata contractului, persoana fizică/juridică selectatăva crea 12 videopodcasturi pentru refugiați, migranți și solicitanți de azil din întreaga lume, pentru a-i ajuta cu informații privind asistența juridică oferită de CDA și Guvernul Republicii Moldova:

  1. Primele opt episoade vor fi dedicate asistenței juridice (care acoperă asistența juridică acordată de stat, statutul de refugiat, procedura care trebuie urmată și instituțiile de sprijin).
  2. Următoarele patru episoade vor fi despre refugiați și poveștile lor, cum ar fi sosirea, așezarea, educația, integrarea, locurile de muncă, sănătatea, cultură, comunitate și noul mediu.
  3. Materialele video vor fi create în medie de circa 2-3 minute, după caz unele dintre materialele realizate ar putea fi de până la 10 minute.
  4. Compania/instituția media selectată:
  • va avansa propuneri privind formatul de realizare a materialelor video (interviu, interviuri cu câteva persoane, videografică) și privind un eventual scenariu, le va coordona cu echipa CDA;
  • la necesitate, va pune la dispoziție contractantului studioul amenajat pentru realizarea podcasturilor;
  • va elabora de comun cu CDA scenariul detaliat al fiecărui episod;
  • va realiza podcastul în format mp4 FHD sau 4K;
  • va realiza post producția (sunet, montare video, prelucrare, adaptare la necesitate);
  • va livra podcastul în formatul mp3 și mp4 adaptat la platformele de google podcast, youtube, ș.a.;
  • va insera subtitrele în materialele realizate (text oferit de CDA) după caz în limbile română, engleză, rusă;
  • va insera disclaimerul oferit de CDA și nu va adminte inserarea altor elemente grafice decât cele stabilite de către contractant (logouri, reclame, bannere ș.a.).

3.  Cerințe minime înaintate ofertanților:

 a) Cel puțin 3 ani de experiență în elaborarea produselor multimedia;

b) Capacitate dovedită de a elabora produse multimedia, însoțite de exemple publicate (video design, podcasturi etc);

c)  Dispunerea de personal calificat în realizarea angajamentelor;

d) Dotare tehnică relevantă pentru elaborarea produselor multimedia (video, podcasturi, infografice);

e) Respectarea termenului-limită de livrare a produselor finale;

f) Experiența de colaborare anterioară cu CDA, organizații și instituții din domeniul drepturilor omului, drepturilor refugiaților va constitui un avantaj;

g) Va fi considerat un avantaj și acceptarea postării/diseminării celor 12 materiale video de către instituția media sau compania participantă la concurs pe platforme de comunicare de care aceasta dispune.

4. Dosarul de participare la concurs:

Dosarul de participare la concurs urmează a fi expediat la adresa electronică law-center@cda.md până pe 14 aprilie 2023, ora 23:59, și va conține:

 a) Prezentarea companiei/instituției sau portofoliul cu produse relevante;

b) Oferta tehnică (va include echipamentul disponibil);

c) Oferta financiară în MDL/ Euro;

d) Alte informații pe care ofertantul le consideră relevante.

5. Modul de achiziție a serviciilor și contractarea:

Compania/instituția media selectată  responsabilă de elaborarea produselor multimedia va fi identifica de către CDA în cadrul concursului public conform condițiilor specificate în termenii de referință.

Întrebările legate de concurs pot fi adresate până pe aprilie  11 aprilie 2023, ora 18.00 la adresa electronică 079904552 sau la numărul de telefon: dan.popovici@cda.md, persoană de contact Dan Popovici