Termen extins: Manager Fundraising pentru România și Moldova



Terre des hommes recrutează un manager fundraising, căruia îi place să dezvolte propuneri de proiecte, este pasionat de atragerea de fonduri și de dezvoltarea și consolidarea relației cu donatorii. Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă semnificativ, care va avea un impact de durată în viețile copiilor, dorim să vă cunoaștem.

Candidații trebuie să aibă un permis de muncă valabil pentru a lucra și să locuiască într-una dintre cele două țări.

Tipul contractului: Contract local cu normă întreagă pe un an, cu posibilitatea de reînnoire.

Remunerare\Beneficii: Asigurare privată de sănătate, asigurare de accidente   

Locație: București sau Chișinău, cu deplasări ocazionale între cele două locații

Termen pentru depunerea dosarului (extins): 31 martie 2023.

Context

Fundația Terre des hommes, membră a Federației Internaționale Terre des hommes, este cel mai mare ONG internațional pentru drepturile copilului din Elveția, înființat în urmă cu peste 60 de ani. Acționăm în 30 de țări, cu peste 100 de proiecte de ajutor pentru dezvoltare și de urgență care, în 2021, au avut un impact asupra a peste 5 milioane de copii și familiile acestora. În Europa, proiectele noastre de asistență directă, de consolidare a sistemelor și activitățile de advocacy se concentrează în principal pe protecția drepturilor copilului, accesul la justiție și migrației. Terre des hommes are șapte birouri stabilite în Europa (Moldova, România, Ucraina, Ungaria, Albania, Grecia și Kosovo) și este, de asemenea, angajată în proiecte cu parteneri din alte țări europene și nu numai.

Descrierea rolului

Managerul de fundraising va avea un rol cheie în activitățile de mobilizare a resurselor și de colectare de fonduri ale Delegației multinaționale din Europa de Est, operând direct în România și Moldova și prin intermediul partenerilor din alte țări din Europa de Est. Această poziție presupune elaborarea de propuneri și asigurarea implementării procesului de achiziție a granturilor Tdh. Persoana recrutată va fi, de asemenea, responsabilă de extinderea rețelei de donatori a birourilor Tdh din România și Moldova, precum și de coordonarea altor activități de dezvoltare pentru a sprijini Delegația din Europa de Est să își atingă obiectivele de fundraising.

RESPONSABILITĂȚI PRINCIPALE

  • Identificarea oportunităților de finanțare relevante, cartografierea donatorilor și urmărirea cererilor de propuneri instituționale.
  • Aderarea și promovarea activă a unei culturi de colectare de fonduri în cele două țări ale Delegației.
  • Elaborarea de propuneri de fundraising (note conceptuale și cereri complete) prin scrierea de granturi și mobilizarea echipei, în conformitate cu Procesul de achiziție de granturi (GAP) al Tdh.
  • Persoana selectată va acționa în calitate de consilier tehnic și/sau manager pentru elaborarea de propuneri în colaborare.
  • Elaborarea de procese și sisteme pentru a se asigura că cele două entități Tdh urmează un plan riguros de colectare de fonduri și își ating obiectivele de performanță.
  • Să colaboreze cu conducerea regiunii (directorii de țară) și cu personalul programului de țară pentru a sprijini dezvoltarea și consolidarea relației cu donatorii, actualizarea continuă a bazei de date a donatorilor, stabilirea de relații și colectarea de informații despre donatori.
  • Oferirea de îndrumare, pregătire și formare pentru personalul din țară în ceea ce privește dezvoltarea și consolidarea relațiilor cu donatorii, colectarea de informații despre donatori, asigurarea vizibilității și poziționarea pentru oportunități de finanțare.
  • Asigurarea coordonării și a legăturii cu consilierul regional pentru colectarea de fonduri și redactarea de granturi cu sediul în Ungaria și cu sectorul de strângere de fonduri instituționale din cadrul sediului central.

Profilul candidatului

  • Diplomă universitară obținută la o instituție de învățământ acreditată în domeniul relațiilor internaționale, al afacerilor sau administrației publice, economiei, dezvoltării sau studiilor umanitare ori într-o disciplină conexă.
  • Cel puțin 5 ani de experiență relevantă într-un context de strângere de fonduri și dezvoltare a afacerilor, de preferință în regiunea Europei de Est. Experiență în planificarea și monitorizarea progreselor în vederea atingerii obiectivelor stabilite și expunere la pregătirea bugetului.
  • Experiență de succes cu donatori instituționali, cum ar fi UE, EuropeAid, USAID, SDC, granturi SEE și Norvegia și agenții ONU.
  • Experiență vastă în redactarea de propuneri și în gestionarea relațiilor cu donatorii.
  • Experiență de lucru într-un mediu de colaborare, cu o supervizare directă minimă într-un cadru complex.
  • Competențe de conducere bine puse la punct, precum și abilități de facilitare, relaționare și promovare.
  • Angajament față de excelență, respect pentru regulile donatorilor și atenție la detalii.
  • Cunoașterea excelentă a limbii engleze scrise și vorbite. Abilități excelente de scriere și redactare.
  • Cunoașterea bună a limbii române va fi considerată un avantaj.

Aplică

Candidații calificați sunt încurajați să trimită CV-ul și scrisoarea de motivație în limba engleză la adresa mda.office@tdh.ch

Vă rugăm să includeți „Manager de fundraising, numele și prenumele dumneavoastră" în subiectul e-mailului de candidatură.

Alte informații

Politica de protecție a copiilor:

Persoana selectată să se angajeze să respecte politicile de gestionare a riscurilor Tdh, inclusiv: Politica de protecție a copiilor, politica de siguranță și securitate și politica antifraudă/corupție, politica de denunțare a neregulilor.

Respectarea GDPR:

Prin trimiterea candidaturii, sunteți de acord ca datele dvs. personale să fie utilizate în cadrul procesului de recrutare. Toate documentele pe care le vom solicita în diferite etape ale procesului de recrutare vor fi folosite doar în acest scop.

Toți membrii personalului implicat în recrutare și selecție sunt conștienți de faptul că se aplică normele de protecție a datelor și că informațiile personale vor fi tratate în mod confidențial. În conformitate cu politica noastră, vom păstra documentele de candidatură doar pe perioada recrutării.

*Doar candidații preselectați vor fi contactați pentru primul interviu.