Termen extins de aplicare pentru poziţia de educator pentru desfășurarea activităților educaționale non-formale cu tinerii la Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM"Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) în cadrul programului extracuricular inovativ „Spațiul de învățare prietenos tinerilor” pentru o perioadă de 11 luni, octombrie 2022 - august 2023.

Titlul postului: Educator pentru desfășurarea activităților educaționale non-formale cu tinerii

Implicarea: part-time

Locul de muncă: Chișinău cu deplasări periodice prin Moldova

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Educător” până pe 2 octombrie 2022!

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului:

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova. Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene.

În calitate de educator la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți oferi activități educaționale și extracuriculare pentru tinerii refugiați din Ucraina strămutați în Moldova și pentru colegii lor din Moldova. Veți asigura activități educaționale și de învățare socio-emoțională (SEL) de calitate, care îi vor ajuta pe tinerii strămutați să facă față acestor vremuri dificile. Activitățile educaționale vor oferi sprijin și meditații pentru învățarea online, vor promova abilitățile de consolidare a rezilienței și vor asigura incluziunea/coeziunea socială și angajamentul civic.

MilleniuM angajează pentru această poziție pentru 11 luni, dar va lua în considerare și candidații disponibili pentru perioade mai scurte de timp.

Roluri și responsabilități principale:

- Oferirea și asigurarea unui spațiu de învățare sigur și incluziv, în care tinerii se simt acceptați și dornici să învețe;

- Ajutarea profesorilor în planificarea și organizarea de meditații sau alte forme de sprijin pentru învățarea online a tinerilor ucraineni;

- Planificarea, implementarea, conducerea și facilitarea altor activități de educație non-formală și jocuri educaționale pe baza nevoilor identificate și a modulelor dezvoltate pentru tinerii ucraineni și moldoveni în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor și la activitățile echipei mobile (cu deplasări periodice prin Moldova);

- Comunicarea cu profesorii și părinții și monitorizați progresul fiecărui tânăr;

- Sprijinirea dezvoltării modulelor educaționale specifice pentru tinerii ucraineni și moldoveni;

- Menținerea legăturii cu părinții, dacă este necesar, cu privire la progresul copiilor lor;

- Oferirea de feedback și suport pentru lucrătorii de tineret care au participat la trainingul organizat de MilleniuM pentru a implementa programul after-school pentru tinerii din Ucraina și Moldova.

Calificări de bază

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact exact persoana pe care o căutăm !

- Diplomă de licență în psihologie, pedagogie sau experiență anterioară în lucrul cu tinerii;

- Experiență de lucru în școli, centre educaționale sau o poziție similară;

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Power Point).

 

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română și rusă. Cunoașterea limbii ucrainene și engleză va constitui un avantaj.

Cunoștințe, aptitudini și abilități

- Înțelegere și comunicare la nivel emoțional

- Capacitatea de a livra și comunica conținutul educațional în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare a copiilor/tinerilor;

- Capacitatea de a influența tinerii, de a le modela personalitatea inclusiv prin propriul exemplu;

- Creativitate în dezvoltarea/planificarea și desfășurarea de activităților educative și de recreere;

- Gândire pozitivă, atitudine pozitivă în relația cu toți partenerii educaționali;

- Flexibilitatea de a adaptare rapidă la orice situație, fiind gata să reacționeze la orice situație de criză neprevăzută;

- Capacitatea de a superviza și gestiona activitățile educaționale și progresul tinerilor;

- Abilitatea de gestionare a problemelor este obligatorie;

- Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea cu copiii traumatizați și cu cei care îi îngrijesc;

- Observație, ascultare activă, cu capacitatea de a face aprecieri/evaluări argumentate;

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 060963838, Alexandra (coordonatoare de proiect).

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Educător” până pe 2 octombrie 2022!