Termen extins de aplicare pentru poziţia de psiholog la Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM"Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) în cadrul programului extracuricular inovativ „Spațiul de învățare prietenos tinerilor” pentru o perioadă de 11 luni, octombrie 2022 - august 2023.

Titlul postului: Psiholog

Implicarea: normă deplină

Locul de muncă: Chișinău cu deplasări periodice prin Moldova

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Psiholog” până la 2 octombrie 2022!

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului:

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova. Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene.

În calitate de psiholog la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți oferi sprijin psihologic pentru tinerii/copiii ucraineni din Moldova afectați de strămutarea lor. Vei asigura o consiliere psihologică de calitate care va ajuta copiii/tinerii traumatizați identificați prin programul implementat de MilleniuM să facă față acestor momente dificile. De asemenea, vei colabora cu echipa de program pentru a identifica copiii care au nevoie de consiliere psihologică și vei încorpora în programul general activități adecvate care să asigure consolidarea rezilienței și incluziunea socială a copiilor/tinerilor.

MilleniuM angajează pentru această poziție pentru 11 luni, dar va lua în considerare și candidații disponibili pentru perioade mai scurte de timp.

Roluri și responsabilități principale:

- Participarea la program, după caz, și sprijinirea echipei de program pentru a identifica copiii/tinerii care au nevoie de consiliere psihologică sau terapie;

- Sprijinirea echipei de program pentru a încorpora activități de consolidare a rezilienței și de incluziune socială în conformitate cu cele mai bune abordări psihosociale bazate pe traume;

- Identificarea, evaluarea comportamentelor problemă și elaborarea planului de sprijin;

- Desfășurarea sesiunilor de consiliere și terapie individuală/ de grup pentru copiii și tinerii ucraineni care prezintă semne de suferință/traumă în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor și la activitățile echipei mobile (cu deplasări periodice prin Moldova);

- Efectuarea evaluărilor psihologice pentru copii/tineri, după caz, folosind instrumente profesionale specifice;

- Întocmirea rapoartelor lunare privind serviciile prestate;

- Comunicarea cu părinții cu privire la planul de sprijin al tânărului și discutarea strategiilor care vor fi aplicate acasă.

Calificări de bază

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact exact persoana pe care o căutăm!

- Preferabil licență în psihologie, studii postuniversitare în domeniul prevenirii și combaterii traumelor sau cursuri/ traininguri/ experiență relevantă în psihologie;

- Experiență de lucru cu tinerii în școli, centre de consiliere sau într-o poziție similară;

- Experiență de lucru cu clienții printr-o abordare bazată pe abordarea traumei;

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Power Point).

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română și rusă. Cunoașterea limbii ucrainene și engleză va constitui un avantaj.

Cunoștințe, aptitudini și abilități

- Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea cu copiii traumatizați și cu cei care îi îngrijesc;

- Cunoașterea abordărilor bazate pe traumă;

- Observație, ascultare activă cu capacitatea de a emite evaluări argumentate;

- Planificarea și desfășurarea de activități creative și sigure în funcție de caracteristicile individuale;

- Abilități empatice excelente, abilități de comunicare și creativitate;

- Spirit de observație și flexibilitate foarte dezvoltate;

- Abilitatea de a lucra cu copiii și părinții acestora;

- Oferirea de feedback tuturor participanților, părinților și partenerilor.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 060963838, Alexandra (coordonatoare de proiect).

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Psiholog” până la 2 octombrie 2022!