Terre des hommes Moldova anunță selectarea a 5 mentori/traineri pentru un program de antreprenoriat pentru eleviTerre des hommes Moldova este în căutarea a 5 mentori/traineri sau a unei echipe de mentori/traineri ce or/va livra trainingul de antreprenoriat în cadrul unei tabere de vară, organizată pentru 25 de elevi și vor/va oferi, ulterior, tinerilor instruiți mentorat pe o perioadă de 2 luni. 

Organizația: Terre des hommes Moldova 

Titlul proiectului: „JOBOTECA – program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii” (2021 - 2022)

Perioada de implementare a proiectului: februarie 2021 – ianuarie 2024 (36 luni) 

Tipul contractului: Contract de prestări servicii

Durata contractului: iulie 2022 – octombrie 2022

Despre organizație:

Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, aceasta participă anual la eforturile internaționale de a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii din întreaga lume. Prin intermediul proiectelor sale, Terre des hommes ajută, în fiecare an, peste patru milioane de copii și membri ai familiilor lor în aproape de patruzeci de țări.  

Terre des hommes (Tdh) activează în Republica Moldova începând cu anul 2004. Înregistrată în calitate de Fundație locală, Tdh Moldova întrunește o echipă de 30 de profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare. Tdh Moldova lucrează pentru a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor; pentru a ameliora accesul copiilor la drepturile lor în sistemul justiției juvenile, promovând o abordare restaurativă; pentru a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și susținerea copiilor, familiilor și comunităților. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi privesc.  

În ultimii ani, Tdh Moldova, împreună cu partenerii săi, este activ implicată în acțiuni de împuternicire a adolescenților și tinerilor; capacitarea Centrelor de Tineret și a lucrătorilor de tineret; capacitarea școlilor (generale și profesionale) pentru a proteja tinerii de orice formă de violență și a le dezvolta abilități de participare civică; împuternicirea comunităților pentru a răspunde mai bine nevoilor tinerilor, astfel ca aceștia să-și dezvolte reziliența, iar vocea lor să fie auzită în comunitate și de către factorii de decizie.  

 Scurtă descriere a proiectului: 

Obiectivul general al proiectului în cadrul căruia se va elabora programul de instruire se axează pe îmbunătățirea participării adolescenților și a tinerilor în societatea și economia națională prin intermediul unui program pilot complex, centrat pe elev și conectat la piața forței de muncă din Republica Moldova. 

„Joboteca” sau „job libraries” (biblioteci de cariera) sunt spatii prietenoase tinerilor, create în școli și echipate cu instrumentele necesare pentru organizarea sesiunilor online și offline, pentru ca tinerii sa ia cunoștință de posibilele parcursuri de cariera. JOBOTECA este un program-pilot care va spori accesul la educație al tinerilor, la oportunități de formare și participare a acestora în procesul de luare a deciziilor care îi privesc și va contribui la sporirea accesului la piața muncii a tinerilor în Moldova. 

Proiectul se aliniază la politicile și strategiile UE privind pregătirea tinerilor pentru viața de adult, încadrarea în câmpul muncii și necesitatea integrării creativității, inovației și antreprenoriatului în programele școlare. 

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de către Terre de hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, precum și cu implicarea și participarea activă a copiilor, tinerilor, profesioniștilor de la nivel local, a mediului de afaceri și a comunității în întregime. 

Proiectul este implementat în 25 instituții de învățământ, din 5 raioane din Moldova: Soroca, Nisporeni, Călărași, Strășeni, Căușeni. 

Scopul: formarea abilităților antreprenoriale la 25 de elevi din instituțiile partenere ale proiectului.

Obiectivele

 1. Instruirea a 25 de tineri în domeniul dezvoltării unei idei de afaceri;
 2. Oferirea sesiunilor de mentorat, pe parcursul a 2 luni, tinerilor participanți la instruire și echipelor locale care vor fi create ulterior în școli. 

Responsabilitățile echipei de traineri/mentori:

 1. Formarea agendei și a trainingului celor 3 zile de tabără de inovare și business.
 2. Formarea unui suport informațional benefic participanților ce vor include etapele presupuse într-un plan antreprenorial și/sau de business.
 3. Livrarea trainingului de 3 zile a taberei de inovare și business.
 4. Cel puțin 15 ore de mentorat.
 5. Evaluare și feedback din partea participanților.
 6. Raportare activităților de instruire/raportarea activităților de mentorat.

Cerințe față de candidați:

 1. Experiență și cunoștințe relevante în domeniul antreprenoriatului și domeniul afacerilor.
 2. Experiență de lucru cu tinerii și livrarea informațiilor prin metode non-formale și atractive tinerilor.
 3. Cunoașterea limbii române și abilități bune de comunicare.

Persoanele interesate și care întrunesc condițiile specificate, sunt invitate să expedieze:

 • CV-ul  
 • Scrisoare de motivație de maximum o pagină, în care vor indica experiența relevantă, precum și motivația de a ocupa această poziție.

Dosarele de concurs vor fi expediate la adresa de e-mail: andrei.didenco@tdh.ch, până la data de 10 iunie 2022, cu mențiunea „Mentor/trainer tabăra de antreprenoriat” + numele și prenumele dvs. Se vor lua în considerare doar dosarele complete și depuse în termen.

*Doar candidații preselectați vor fi contactați.

Terre des hommes oferă oportunități egale pentru toate persoanele calificate, indiferent de religie, vârstă, statut marital, stare de sănătate sau gen.

Politica de protecție a copiilor 

Procedura de recrutare a Terre des hommes se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecția față de toate formele de violență împotriva copilului în cadrul proiectelor şi activităților noastre, precum și în afara organizației. Terre des hommes are o politică de protecție a copilului; iar candidatul selectat va semna o declarație prin care se va angaja să respecte această politică. Totodată, candidatul/a selectat/ă se va angaja să respecte toate politicile interne ale Terre des hommes.

Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR)

Prin expedierea candidaturii, sunteți de acord ca datele dvs. personale să fie utilizate în cadrul procesului de recrutare. Toate documentele pe care vi le vom solicita la diferite etape ale procesului de recrutare vor fi folosite doar în acest scop.

Tot personalul implicat în recrutare și selecție este conștient de faptul că se aplică normele de protecție a datelor și că informațiile personale vor fi tratate în mod confidențial. În conformitate cu politica noastră, vom păstra documentele de candidatură doar pe perioada recrutării.

 

Trainermentor