Fundația de Binefacere ”Caritas Moldova” angajează Menajeră



Titlul postului: Menajeră                                                                             Raportează către: Director

Caritas Moldova caută să angajeze mai mulți angajați pe poziția de Menajeră.

Pentru a aplica: Vă rugăm să trimiteți un e-mail în care vă exprimați interesul la secretariat@caritas.md sau să sunați la 022 22-31-49 cât mai curând posibil.

Despre Caritas Moldova:

Caritas Internationalis este o confederație de 165 de organizații de binefacere, dezvoltare și servicii sociale catolice care lucrează pentru a construi o lume mai bună, în special pentru cei săraci și asupriți, în peste 200 de țări și teritorii. Caritas lucrează fără a ține cont de credință, rasă, gen sau etnie și este una dintre cele mai mari rețele umanitare din lume.

Înființată în 1995, Caritas Moldova face parte din Caritas Internationalis și își propune să desfășoare acțiunea caritabilă și socială a Bisericii - îndreptându-se spre cei săraci, vulnerabili și excluși, indiferent de rasă sau religie, pentru a construi o lume bazată pe dreptate și fraternitate..

Fisa postului:

Pe măsură ce invazia rusă se extinde în Ucraina, Organizația Națiunilor Unite (ONU) estimează că peste patru milioane de ucraineni vor fi forțați să părăsească țara. Deja aproximativ 84.000 de refugiați au trecut în Moldova, aproximativ jumătate plecând în alte țări din UE, iar cealaltă jumătate stabilindu-se în Moldova. Caritas Moldova răspunde crizei refugiaților, lucrând pentru a ajuta ucrainenii din Moldova afectați de conflict.

În calitate de Menajeră, veți sprijini curățarea centrelor colective susținute de Caritas Moldova în care vor fi cazați ucrainenii înainte de a se muta în alte țări sau până găsesc alte locuri de cazare permanentă în Chișinău.

Pentru a aplica: Vă rugăm să trimiteți un e-mail în care vă exprimați interesul la secretariat@caritas.md sau să sunați la 022 223149 cât mai curând posibil.

Roluri și responsabilități cheie:

1. Zilnic spălați podelele, goliți gunoiul, ștergeți praful

2. Pregătiți băuturi răcoritoare după cum este necesar conform procedurilor din centre, spălați vasele

3. Curățați și schimbați lenjeria de pat și altele

4. Asigurați-vă că zonele de bucătărie, zonele de depozitare și alte zone ale dotărilor sunt păstrate curate și igienice

5. Gestionați materialele de curățenie, informați personalul administrativ atunci când sunt necesare consumabile noi

6. Spălați geamurile

7. Curățați terenul; asigurați-vă că gunoiul este depozitat corespunzător și este îndepărtat în mod regulat

8. Orice alte atributii legate de curatenia si intretinerea centrelor colective

În plus, Menajera are unele obligații de salvgardare:

- Menajera își asumă responsabilitatea pentru înțelegerea completă a politicii de protecție și a implicațiilor acesteia.

- Acționează în conformitate cu Codul de etică și conduită, respectă Politica de salvgardare în orice moment (în viața profesională și personală) și căută clarificări dacă ceva nu este clar

- Îndeplinește sarcinile într-o manieră care nu dăunează copiilor, adulților vulnerabili sau altor angajați/voluntari, nu îi expune la riscuri suplimentare de abuz sau exploatare.

- Promovează o atitudine respectuosă și de încredere cu beneficiarii și membrii comunității.

- Raportează orice problemă de salvgardare conform procedurilor Caritas Moldova.

Calificări și abilități de bază:

  • Experiență de lucru
  • Maniera profesională și politicoasă; punctuală
  • Amabilitate și compasiune

Limbi obligatorii – Cunoașterea limbii ruse sau române.

Responsabilități de supraveghere: Niciuna

Relații cheie de muncă:

Personalul Centrului Colectiv, Personalul Administrativ Caritas Moldova, alți angajați Caritas Moldova, refugiații strămutați din Ucraina

Caritas Moldova se angajează să protejeze copiii, adulții vulnerabili și angajații împotriva oricărei forme de abuz și exploatare.

Caritas Moldova primește ca parte a personalului nostru oameni de toate credințele și tradițiile seculare care împărtășesc valorile noastre și angajamentul nostru de a-i servi pe cei aflați în nevoie.

Disclaimer: Această descriere a postului nu este o listă exhaustivă a aptitudinilor, efortului, îndatoririlor și responsabilităților asociate cu postul.

Procedurile de recrutare ale Caritas Moldova reflectă angajamentul nostru de a proteja copiii și adulții vulnerabili de abuz și exploatare.