Solidarity Fund PL în Moldova angajează Specialist junior - coordonator de proiecte



  1. Context

Solidarity Fund PL în Moldova ajută la consolidarea comunităților locale prin oportunitățile pe care le creează împreună cu partenerii locali și internaționali. Având la bază modele internaționale de dezvoltare, pledăm în favoarea îmbunătățirii calității vieții în Republica Moldova. Organizația promovează o abordare sistemică menită să contribuie la procesele de valorificare a potențialului comunităților. Una din abordările de bază promovate de organizație este LEADER – un instrument de dezvoltare rurală teritorială al UE.

În Republica Moldova, abordarea LEADER se implementează de la sfârșitul anului 2016, cu sprijinul oferit de către partenerii de dezvoltare, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Procesul de implementare poate fi divizat în câteva etape:

- 2016-2018 - etapa de pilotare, în cadrul căreia a fost elaborată Metodologia de implementare a abordării LEADER în RM,

- 2018-2019 - etapa de multiplicare și consolidare, în cadrul căreia experiența de implementare a abordării LEADER a fost multiplicată în diferite regiuni ale țării, metodologia de implementare fiind îmbunătățita și consolidată.

- 2020-2021 - etapa de instituționalizare a abordării LEADER la nivel național, prin adoptarea modificărilor la legislația RM pentru finanțarea Programului LEADER din sursele publice. Astfel, au fost operate modificări: la Legea Nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, prin introducerea unor noi masuri de sprijin pentru subvenționarea funcționarii GAL-urilor si pentru susținerea implementării strategiilor de dezvoltare locală a GAL-urilor, în valoarea de până la 5% din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural; la Legea nr. 436/2006 cu privire la administrația publică locală, prin introducerea posibilității de asociere a sectorului public cu sectorul antreprenorial și civic, în cazul în care această asociere reprezintă un Grup de Acțiune Locala, dar și în cazul alocării resurselor din bugetele publice locale pentru activitatea GAL-urilor.

- 2021-2023 - etapa de pilotare a Programului Național LEADER, în care vor fi testate condițiile și mecanismele de acordare a subvențiilor pentru susținerea funcționării GAL și implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală ale GAL-urilor, în scopul dezvoltării mediului rural. 

Instituția responsabilă, la nivel național, pentru gestionarea resurselor FNDAMR este Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), de aceea Coordonatorul angajat va fi delegat către această instituție, pe perioada desfășurării Programului pilot.

Mai multe informații despre abordarea LEADER: https://solidarityfund.md/, https://leaderin.md/

  1. Scopul poziției

Asigurarea bunei organizări a activităților din cadrul Programului Național LEADER – pilot 2021-2023.

  1. Sarcini și responsabilități
  • Coordonarea și implementarea activităților de zi cu zi a Programului (planificare, management financiar, management organizațional, achiziții etc.);
  • Oferirea suportului GAL-urilor în implementarea proiectelor locale;
  • Pregătirea materialelor necesare pentru instruiri, seminare, vizite de studiu, deplasări în teren etc.;
  • Verificarea rapoartelor partenerilor locali (GAL-uri și beneficiari finali) prin colectarea și sistematizarea informațiilor;
  • Monitorizarea activităților Programului și contribuirea la realizarea lor în termen;
  • Alte activități operaționale și organizaționale relevante.
  1. Competențe și calificări necesare
  • Studii superioare în științe administrative, managementul proiectelor sau alte domenii conexe;
  • Experiență de lucru într-o poziție similarǎ nu este obligatorie, dar prezintǎ un avantaj;
  • Cunoașterea limbilor românǎ și rusǎ. Cunoașterea unor limbi de circulație internațională (în special engleza) vor constitui un avantaj;
  • Cunoștințe avansate și experiențǎ de lucru cu MS Office (Word, Excel, PPT );
  • Abilitǎți de lucru cu echipamentele de birou (calculator, xerox, );
  • Abilitǎți excelente de interacțiune și comunicare;
  • Capacitatea de a lucra independent și în echipǎ;
  • Responsabilitate, punctualitate, operativitate. 

Mai multe detalii despre criteriile de evaluare și procedura de aplicare puteți afla accesând Termenii de referință.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 24 decembrie 2021, ora 12:00.

* Datele cu caracter personal vor fi prelucrate de Solidarity Fund PL în Moldova exclusiv în scopul și procesul angajării, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Aceste date nu vor fi transmise altor părți terțe fără acordul prealabil al subiectului datelor cu caracter personal.