American Councils for International Education anunță lansarea programului Leadership, Educație și Angajament Civic – CAMP KENNEDY 2021

American Councils for International Education anunță lansarea programului Leadership, Educație și Angajament Civic – CAMP KENNEDY 2021

American Councils for International Education Moldova anunță lansarea celei de a  treia ediții CAMP KENNEDY 2021. Acest program este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a instrui 25 de tineri elevi din Republica Moldova pentru a deveni cetățeni activi, a afla mai multe despre valorile democratice ale SUA și cultura americană și a oferi participanților instrumentele necesare pentru a se angaja în activități civice și de responsabilitate socială. Proiectul va familiariza elevii cu principiile de lucru ale unuia din președinții notorii ale Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy.

Elevii de liceu cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani sunt îndemnați să își înainteze candidatura spre participarea în cadrul Școlii de Vară „Camp Kennedy”.

Camp Kennedy este dedicat adolescenților creativi, dornici să-și dezvolte abilitățile de conducere în comunitate și să cunoască mai bine societatea în care trăiesc. Proiectul se va încheia cu îndrumarea participanților în coordonarea și implementarea proiectelor civice în comunitatea lor.

În perioada 16-17 octombrie și 23-24 octombrie participanții vor fi implicați în ateliere, dezbateri, conferințe online cu lideri activi în promovarea spiritului civic și comunitar în țara noastră.

Apoi în luna noiembrie participații vor fi încadrați în internship-uri comunitare din localitățile lor în cadrul cărora vor dezvolta proiecte și activități menite spre a dezvolta spiritul civic și social al participanților.

În perioada 11-12 decembrie participanții vor participa la o tabără de leadership unde vor face schimburi de experiențe și vor prezenta proiectele implementate de către ei în comunitățile lor în timpul perioadei de internship. În cazul în care condițiile pandemice nu vor permite acest lucru, tabăra va avea loc online.

Pentru a fi eligibil spre participare în program, fiecare elev doritor trebuie să întrunească următoarele criterii:

- este elev la o școală din Republica Moldova

- are minim 16 și maxim 18 ani împliniți în momentul începerii programului (27 iulie 2020)

- este interesat față de tematica programului

- este implicat civic și a atins rezultate bune în școală și în comunitate

- este entuziasmat să organizeze proiecte civice în comunitatea sa, pentru a multiplica informația și cunoștințele achiziționate.

- limba engleză intermediară

Toți doritorii de a participa sunt încurajați să aplice, răspunzând la întrebările din formularul următor:

https://forms.office.com/r/rr7zV7KhKX

Pagina web:

https://www.moldova.americancouncils.org/camp-kennedy-en

Data limită de completare a formularului: 30 septembrie, 2021

Persoana de contact:

Daniela Butnaru

dbutnaru@americancouncil.org

Author: Daniela Vekvert

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă