CNTM recrutează experţi pentru a elabora un studiu

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura umbrelă a 53 de organizații de tineret, ce întrunește interesele tinerilor din Republica Moldova și servește drept o platformă națională sectorului asociativ de tineret. Conform Strategiei CNTM, actualmente sunt stabilite 5 direcții de activitate strategică a CNTM: (i)Educația tinerilor; (ii)Drepturile tinerilor și incluziunea socială; (iii) Dezvoltarea organizațiilor și inițiativelor de tineret; (iv) Politici de tineret și (v) Abilitarea economică a tinerilor. 

Fundaţia Est Europeană a inițiat un program de consolidare a efortului de advocacy a organizaţiilor societăţii civile care lucrează direct pentru a promova drepturile şi interesele grupurilor vulnerabile – prin creare grupurilor tematice de advocacy. Unul dintre aceste grupuri este Grupul Tematic de Advocacy „Tineret”, coordonat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, care implementează proiectul Inițiativa Comună a Șanselor Egale pentru Tineri.

  1. Evaluarea gradului de implementare a Programului național privind controlul alcoolului pe anii 2012-2020 și impactul acestuia asupra tinerilor. Pentru mai multe detalii accesațiToR

Prin Hotărârea Guvernului Nr. 360 din  06.06.2012, a fost aprobat Programul național privind controlul alcoolului pe anii 2012-2020. Scopul prezentului Program este de a preveni şi a reduce efectele negative ale consumului nociv de alcool asupra sănătății publice, stării sociale şi economice prin politici eficiente şi măsuri intersectoriale la nivel național şi local.

Având în vedere că perioada de implementare a acestui Program național este la sfârșit, iar consumul excesiv de alcool constituie una din cele mai importante preocupări sociale şi de sănătate, în special pentru tineri unde consumul de alcool se practică tot mai frecvent, pe care-l inițiază de la o vârsta tot mai fragedă”, prin acest raport ne propunem să evaluăm gradul de implementare a Programului de acțiuni și impactul acestuia asupra tinerilor.

Rezultatele acestuia ne vor ajuta să punem bazele noilor documente strategice în acest domeniu care să ajute Guvernului să pună accentele pe realitățile constatate și recomandările înaintate.

Dosarul de aplicare va fi transmis până în data 18 septembrie 2020, prin e-mail la cntm.corespondenta@gmail.com cu mențiunea „Inițiativa Comună a Șanselor Egale pentru Tineri.(Numărul subiectului ales 1,2 sau 3)”.  

Pentru întrebări de clarificare, vă rugăm să contactați Secretarul General al CNTM, Roman Banari, la adresa de e-mail roman.banari@cntm.md sau la numărul de telefon (+373 22) 23 51 75.

Grupul Tematic de Advocacy „Tineret” este coordonat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în cadrul proiectului „Inițiativa Comună a Șanselor Egale pentru Tineri”, susținut de Fundației Est-Europene, Agenţiei Elvețiene pentru Dezvoltare, Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.


Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.