APSCF și AOPD contractează servicii de formare și consultanță în advocacy

Distribuie prietenilor:În cadrul proiectului “Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” (SSMB) finanțat din sursele financiare ale Uniunii Europene implementat și co-finanțat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Alianţa Organizaţiilor pentru Persoanele cu Dizabilităţi din Republica Moldova (AOPD), APSCF și AOPD contractează servicii de formare și consultanță în domeniul advocacy pentru a spori participarea în procesul decizional a OSC-urilor, inclusiv membri APSCF și AOPD, prin îmbunătățirea dialogului dintre societatea civilă și administrația publică locală pentru servicii sociale mai bune.

Scopul proiectului “Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” este de a abilita organizațiile societății civile din țară pentru stabilirea dialogului și parteneriatelor de lungă durată cu instituțiile rezidențiale și autoritățile publice întru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare inovative, sustenabile și adaptate la necesitățile și prioritățile locale identificate.

Serviciile prestate vor consta în instruirea on-line a cca 40 membri OSC în tehnici de advocacy și oferirea de suport pentru cca 10 OSC-uri în implementarea acțiunilor de pledoarie la nivel local cu scopul de a contribui la îmbunătățirea dialogului dintre societatea civilă și administrația publică locală pentru servicii sociale mai bune și sustenabile.

RESPONSABILITĂȚI/ACTIVITĂȚI INCLUSE ÎN SERVICIILE PRESTATE:

 

Responsabilități/activități

Perioada

Livrabile

Număr zile

1

Elaborarea conceptului, agendei și modulelor instruirii on-line.

mai

·       Concept, agendă și materiale de suport pentru participanți

5

 

Organizarea a 2 seminare online cu conținut identic, divizate în 3 module cu o durată de maxim 2 ore (divizate in 2 sesiuni de 40 minute cu pauză de 15-20 minute), pentru 2 grupuri a câte 20 participanți fiecare.

mai - iunie

·       6 module on-line realizate cu 2 grupuri a câte 20 persoane

6

3.

Elaborarea raportului post formare și a planului de consultanță pentru cel puțin 10 OSC-uri care au nevoie de suport.

iunie

·       Raport post formare

·       Plan de consultanță pentru OSC-uri

2

 

Suport/consultanță pentru 10 OSC-uri în implementarea acțiunilor de pledoarie la nivel local pentru promovarea serviciilor sociale mai bune (elaborarea documentelor de opinie, participarea la ședințe cu autorități, comunicarea cu ONG-uri etc.)

iunie – octombrie

·       Raport privind activitatea de suport

7

     

TOTAL

20

 

Formare, experiență profesională și abilități n cazul ofertelor din partea persoanelor Juridice, cerințele se referă la calificările echipei ce vor presta serviciile):

  • Studii universitare sau post-universitare în domeniul social;
  • Cel puțin 5 ani de experiență profesională în domeniul protecției sociale;
  • Experiență demonstrată de advocacy la nivel de autorități locale și centrale ale R. Moldova;
  • Experiență în livrarea cursurilor/instruirilor on-line (de ex: platforma on-line zoom pentru business)
  • Experiență în prestarea serviciilor de consultanță și asistență tehnică a personalului din cadrul organizațiilor societății civile care activează în domeniu;
  • Experiență în colaborarea cu OSC, APL și APC;
  • Abilități avansate de comunicare și interpersonale;
  • Capacități bune de analiză și documentare;
  • Capacitate de a lucra în echipă și individual.

Perioada de contractare: mai - noiembrie 2020. Consultantul va planifica și coordona toate activitățile cu Secretarul General APSCF și Directorul executiv AOPD.

Condiţii de activitate: Pentru realizarea scopului și activităților menționate mai sus, APSCF  și AOPD vor facilita comunicarea cu organizațiile membre, vor furniza feedback în timp util la toate livrabilele care vor fi prezentate de către consultant/ă. Consultantul va avea 2 contracte de prestări servicii separate – 1 cu APSCF și 1 cu AOPD.

Durată serviciilor de consultanță - 20 zile.

Termeni și alte condiții:

Candidații interesați vor transmite aplicațiile cu următorul conținut: CV, scrisoare de intenție și oferta financiară.

Oferta financiară pentru persoane fizice – se va prezenta suma NET per zi de consultanță, în Euro         (suma NET este acea sumă pe care o primește consultantul în contul său bancar și nu conține nici o taxă sau impozit). Toate taxele și impozitele aferente serviciilor prestate vor fi calculate și transferate de către contractor în conformitate cu legislația în vigoare.

Oferta financiară pentru persoane juridice - va prezenta suma per zi de consultanță fără TVA. Costul nu va include taxele vamale, taxele pentru efectuarea procedurilor vamale, accize, impozit pe venit, precum și va fi aplicată cota zero a TVA, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 246 din 08.04.2010 şi art.104 lit. c¹ din Codul Fiscal.

În scopul evaluării, contractorul va calcula costul final al ofertei financiare (valoarea ofertei) aplicând toate taxele și impozitele conform legislației în vigoare la data limită a concursului asupra ofertei NET recepționată.

Termen limită pentru depunerea ofertelor – 29.04.2019.

Ofertele vor fi trimise prin e-mail la adresele [email protected]; [email protected] cu tema mesajului "Oferta servicii de consultanță advocacy SSMB".


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.