CIR Pro Pono anunță concurs de selectare a unui expert care va fi responsabil de colectarea de date

Distribuie prietenilor:Sociologul va fi responsabil de elaborarea unui chestionar sociologic privind problemele comunitare locale și analiza datelor colectate. Chestionarul va fi elaborat și pentru colectarea datelor privind gradul de cunoaștere a prioritățile locale a APL de către cetățeni (Strategia locală de Dezvoltare comunitară). Chestionarul va avea mai multe scopuri:

  • evaluarea gradului de cunoaștere a populației a priorităților strategice locale;
  • colectarea de probleme practice cu care se confruntă populația;
  • identificarea canalelor de informare cu privire la activitatea APL și a canalelor dorite (mai des utilizate) de către populație;
  • fundamentarea practică a strategiei de comunicare dezvoltate.

Prin intermediul acestuia, vor fi chestionate peste 300 de persoane de diferite categorii de vârstă și diferite categorii sociale. (chestionare online și offline, cu participarea APL). La solicitarea echipei proiectului sociologul va dezvolta atât chestionar cât și eșantionul și structura acestuia pentru a îl face cât mai reprezentativ (inclusiv să cuprindă grupuri precum tineri NEET, familii social-vulnerabile, diverse categorii de vârstă, familii mono-parentale, etc). 

Totodată, persoana selectată va organiza 3 focus grupuri tematice în baza problemelor colectate pentru stabilirea unor priorități de intervenție (14-35 de ani, 35-55 de ani, 55+ ani). Pentru validarea cifrelor colectate și identificarea de ce există anumite probleme, tendințe, inclusiv în partea de comunicare și transparență a APL, vor fi organizate 3 focus grupuri pe categorii diferite de vârstă și cu implicarea unui număr cât mai divers de actori locali. În așa fel cifrele colectate prin chestionare vor fi fundamentate și în mod calitativ.   

Ulterior, va realiza un raport în baza chestionarelor și diseminarea rezultatelor. Stabilirea problemelor prioritare din comună și a unor soluții practice. Raportul va fi diseminat pe mai multe canale: online sau offline.

Datele raportului vor fi utilizate pentru:

  • ajustarea planurilor de activitate a primăriei și planificarea unor proiecte prioritare din punct de vedere a populației;
  • consolidarea comunicării dintre APL și populație;
  • informarea și educare populației de a se implica activ în procesul de planificare locală dar și în monitorizarea activității APL;
  • responsabilizarea tuturor actorilor privind necesitatea unei coordonări și comunicări active la nivel local.

Persoana interesată va expedia CV-ul și oferta de preț la adresa de email [email protected] până pe 22 decembrie.

Detalii adiționale afli la numărul de telefon (+373) 69 787 929 sau la adresa de email [email protected]

Alte articole:

Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.