frule

Aplică la Concursul de selectare a unei Companii sau a unui Grup de consultanți pentru efectuarea Studiului/Cercetării de Piață

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri – CEDA anunță înscrierea la concursul de selectare a unei companii sau a unui grup de consultanți pentru efectuarea studiului/ cercetării de piață pentru cele 12 instituții de învățământ profesional tehnice, beneficiare în cadrul Proiectului CREATIVO II.

Proiectul CREATIVO II ( Faza II) urmărește să abordeze măsuri proactive pentru a alinia programele de formare continuă la cerințele pieței muncii și pentru a sprijini activ inițiativele antreprenoriale în cadrul instituțiilor de ÎPT. Scopul proiectului: Tinerii și adulții își îmbunătățesc angajabilitatea datorită educației și formării vocaționale relevante.

Obiectivul general: În parteneriat cu Centrele de Excelență se va oferi asistență calificată în lansarea și furnizarea a activităților antreprenoriale, fie cursuri de FC, fie activități antreprenoriale clasice pentru instituțiile de ÎPT.

Proiectul va continua să sprijine instituțiile de ÎPT partenere să se concentreze pe dezvoltarea și oferirea de programe de formare bazate pe cerere de servicii și/sau produse adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale companiilor private, ale clienților individuali sau altor actori relevanți. Îmbrățișând o mentalitate antreprenorială, aceste instituții își vor adapta ofertele pentru a asigura relevanța și atractivitatea pentru piețele lor țintă.

Obiectivul cercetării de piață: Realizarea Studiului/ cercetării de piață pentru determinarea capacităților instituționale a celor 12 instituții de învățământ profesional tehnic, beneficiare a Proiectului CREATIVO II, de a oferi programe de formare continuă pentru adulți ajustate necesității sectorului privat sau de a realiza activități antreprenoriale (AA) în cadrul IÎPT

Necesitatea acestui studiu rezidă în faptul că în cea mai mare parte instituțiile de ÎPT din Republica Moldova operează în zonele urbane/rurale unde activează agenți economici din diferite domenii ale economiei naționale, angajații cărora au nevoie de instruiri, perfecționări și dezvoltare profesională continuă. Un alt element important al acestui studiu/ cercetare este existența presiunii financiare asupra instituțiilor din învățământul profesional tehnice (IÎPT), care la momentul actual sunt la autogestiune financiară și sunt în căutarea unor surse alternative de finanțare ale activităților educaționale.

Studiu urmează să ofere informații specifice pe dimensiunile importante activității educaționale a IÎPT prin determinarea nivelului capacității instituționale a IÎPT, de a realiza programe de formare profesională și activități antreprenoriale, prin prisma analizei și evaluării aspectelor de activitate a IÎPT, precum:

  • managementul instituțional și guvernarea;
  • managementul financiar și planificarea financiară;
  • managementul și gestionarea riscurilor;
  • resursele umane și capacitatea acestora de a dezvolta noi programe de formare continuă și instruire pentru adulți la cerere;
  • capacitatea de colaborare cu piața muncii și construirea parteneriatelor educaționale și comerciale;
  • promovarea ofertei educaționale și organizarea marketingului educațional, capacitatea IÎPT de a identifica segmentul de piață și nișa de piață pentru serviciile sale de formare continuă pentru adulți în baza cererii din partea agenților economici din sectorul privat și pentru confecțiile și produsele din AA, etc.

În cadrul concursului de selectare pot aplica companii sau grup de consultanți care vor respecta cerințele minime privind calificare/experiență :

  • Studii superioare în domenii relevante, precum economie, sociologie, drept, finanțe publice, administrație publică, științe ale educației;
  • Experiență demonstrată în efectuarea de analize, studii, cercetări, managementul proiectelor, de minim 3 ani;
  • Experiența în elaborarea și utilizarea diferitelor instrumente de evaluare;
  • Cunoștințe și expertiză în realizarea interviurilor semi-structurate, discuțiilor de focus grup, elaborarea indicatorilor etc.;
  • Experiență de cel puțin 3 ani în elaborarea studiilor de evaluare;
  • Experiență în realizare a studiilor de evaluare în domeniul educație va fi considerată un avantaj;
  • CV-ul expertului/grupului de consultanți din cadrul companiei; Competențe și expertiză de a efectua cercetări cantitative și calitative, cum ar fi interviurile și colectarea datelor statistice;
  • Experiența demonstrată de lucru cu organizațiile non-guvernamentale și/sau instituțiile publice, instituțiile de învățământ profesional tehnic;
  • Capacități de comunicare eficientă cu beneficiarii proiectului;
  • Flexibilitatea și abilitatea de a gestiona eficient dinamica participanților, asigurându-se că obiectivele studiului sunt atinse.

Încurajăm compania sau grupul de consultanță să depună dosarul de aplicare care va conține:

  • Scrisoarea de intenție cu un scurt concept;
  • Extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice/date despre grupul de consultanți;
  • Portofoliul și CV-ul consultanților;
  • Oferta financiară.

Dosarul se va depune până la data de 15 decembrie 2024, ora 23:59 și se va expedia la adresele de e-mail: oficiu@ceda.md, nvartic@ceda.md.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să accesați Termenii de Referință sau să ne contactați la numerele de telefon 069826268 sau 079796249 sau să ne scrieți la adresele de e-mail: dcorcodel@ceda.md, nvartic@ceda.md.

Concursul este organizat în cadrul proiectului CREATIVO II implementat cu suportul Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în numele Guvernului Elveției fiind derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.


Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola