Căutăm expert sau companie pentru elaborarea Programelor Locale de Gestiune a Deșeurilor (PLGD)



EcoVisio este în căutarea  expertului/expertei sau a unei  companiei pentru elaborarea Programelor Locale de Gestiune a Deșeurilor (PLGD)  pentru 6 localități din Republica Moldova. 

PLGD urmează să fie elaborate, timp de 7 luni  după cum urmează  în septembrie 2024- decembrie 2024:  Comuna Sculeni, comuna Manta, or. Călărași. În ianuarie  2025 - martie  2025 pentru mun. Comrat, or. Cupcini și asociația formată din localitățile: Șiscani, Drojdieni, Odaia, Marinici, Heleșteni.

Cerințe față de experți/experte și companii: 

  • Experiență care poate fi demonstrată în Managementul Deșeurilor;
  • Experiență relevantă în elaborarea PLGD  sau programe similare . Experții trebuie să posede experiențe anterioare în proiecte sau acțiuni similare;
  • Flexibilitate și adaptabilitate: Experții ar trebui să fie capabili să se adapteze la schimbările contextuale și să abordeze provocările neașteptate în procesul de elaborare a  programelor ;
  • Experții vor lucra individual cu fiecare localitate,  se va elabora sau stabili doar plan de dezvoltare sustenabilă;
  • Programele vor fi elaborate în limba română, prin metode participative, astfel încât acest document să devină un instrument funcțional pentru localitate; 
  • Programele vor fi supuse consultărilor publice. 

 Conținutul unui Program local de Gestionare a Deșeurilor :

Programele vor fi elaborate în concordanță cu Ghidul Metodologic de elaborare a Programelor locale de gestionare a deșeurilor, aprobat de Ministerul Mediului. 

Pentru aplicare este necesară expedierea prin email a următoarelor acte: 

  • CV-ului persoanei sau portofoliul organizației;
  • Oferta financiară, în MDL, cu TVA inclus. ( dacă aplicantul este persoană fizică indicați dacă are patentă pentru serviciile care urmează să fie prestate sau nu) 
  • Link spre portofoliu sau exemple de programe similare elaborate de aplicant;
  • 2 localități/2 persoane de contact care au beneficiat de asemenea servicii  și pot fi contactate pentru a oferi recenzie. 

Dosarele complete se vor  expedia electronic, cu semnătură electronică (sau olografă)  la adresa de email: procurement@ecovisio.org , scrieți în subiectul email-ului textul: „WM _ Tender PLGD si denumirea companiei/expertului”.

‼️ Vă rugăm să prezentați oferta până la data de 18 septembrie 2024, ora 23:59.

Prețurile se vor oferi inclusiv TVA, per PLGD,  proiectul nu este scutit de TVA.

❌ Dosarele incomplete nu vor fi acceptate. 
❌ Dosarele expediat după termenul limită nu vor fi acceptate. 

Tenderul se desfășoară în cadrul proiectului “Comunicarea Strategică pentru Programul Național de Deșeuri Solide în Moldova, în 3 regiuni de gestionare a deșeurilor (RMD): 5, 8 și 1” implementat în parteneriat cu Asociația E-Circular, cu sprijinul financiar al Suediei.

Persoana de contact: Vica Diavor, vica@ecovisio.org