Termen extins pentru selectarea unui consultant/echipe de consultanți pentru elaborarea cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea serviciilor de cantină socială



Termen extins pentru selectarea unui consultant/echipe de consultanți pentru elaborarea cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea serviciilor de cantină socială

TERMENI DE REFERINȚĂ

 pentru selectarea unui consultant/echipe de consultanți pentru elaborarea cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială, care va include curriculumul și suportul de curs, precum și pentru livrarea instruirii în cadrul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”

 Contract de Grant ENI/ 2021/428-919

Organizația:

AO „CONCORDIA. Proiecte Sociale”

Sector:

Servicii sociale

Tipul contractului:

Prestare servicii

Locație:

Republica Moldova

Competențe lingvistice necesare:

Româna

Termen limită de depunere a dosarului de aplicare:

22.07.2024

Numărul de zile lucrătoare alocate pentru prestarea serviciilor:

16 zile

Perioada de realizare a sarcinii:

August – Septembrie 2024 

   Context general

Proiectul ,,Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile’’ este finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Keystone Moldova, IRMS ,,Diaconia’’, A.O. ,,CONCORDIA. Proiecte Sociale’’. Perioada de implementare a proiectului este 01.01.2022 – 31.12.2024. Scopul proiectului este împuternicirea societății civile în vederea fortificării coeziunii sociale și a incluziunii grupurilor vulnerabile prin oferirea de soluții inovatoare pentru servicii de cantină socială durabile inclusiv prin utilizarea unui mecanism de donare și redistribuire a surplusului de alimente. Activitățile proiectului vor contribui la îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a serviciilor cantină socială. De asemenea, vor spori capacitățile prestatorilor de servicii de cantină socială în a livra servicii de calitate și durabile, precum și la crearea unei rețele de donație și distribuție a surplusului de alimente în scopul sprijinirii serviciilor cantină socială pentru grupurile vulnerabile.

În acest context, A.O. ,,CONCORDIA. Proiecte Sociale’’ angajează un consultant care va fi responsabil de elaborarea cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială, care va include curriculumul și suportul de curs, precum și livrarea instruirii pentru 100 persoane.  

Scopul consultanței: elaborarea cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială, care va include curriculumul și suportul de curs, precum și livrarea instruirii pentru 100 persoane, respectând cadrul legal și metodologic în vigoare.

Obiectivele consultanței:

  1. Elaborarea Curriculumului cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială cu luarea în calcul a Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea cantinelor sociale, a Standardelor minime de calitate pentru serviciul de cantină socială și a Manualului operational dezvoltate în cadrul proiectului;
  2. Elaborarea suportului de curs pentru cursul de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială cu luarea în calcul a Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea cantinelor sociale, a Standardelor minime de calitate pentru serviciul de cantină socială și a manualului operațional dezvoltate în cadrul proiectului;
  3. Înaintarea spre aprobare a Curriculumului și a suportului de curs către Ministerul Muncii și Protecției Sociale;
  4. Livrarea instruirii pentru 100 persoane implicate în furnizarea de servicii de cantină socială;
  5. Evaluarea pre- și post-training a persoanelor instruite;
  6. Elaborarea raportului de instruire și de evaluare.

Sarcini și activități specifice: 

Activități

Livrabile

Termene de realizare

1. Elaborarea planului de lucru cu termene limită.

Planul de lucru elaborat.

1 zi

2.   Elaborarea Curriculumului cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială.

3.   Elaborarea suportului de curs pentru cursul de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială.

Curriculumul cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială elaborat.

Suportul de curs pentru cursul de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială elaborat.

6 zile

4.   Înaintarea spre aprobare a Curriculumului și a suportului de curs către Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Curriculumul și suportul de curs înaintate spre aprobare către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

2 zile

5.   Livrarea instruirii pentru 100 persoane implicate în furnizarea de servicii de cantină socială.

6.   Evaluarea pre- și post-training a persoanelor instruite.

Lista participanților la instruire

Formularele de evaluarea pre- și post-training

5 zile

7.   Elaborarea raportului de instruire și de evaluare

Raport final cu privire la instruirea și evaluarea participanților.

2 zile

TOTAL

16 zile

Cerințe față de consultant:

  • Studii universitare sau postuniversitare în domeniul științelor socio-umane sau alte domenii relevante pentru realizarea activităților;
  • Experiență de minimum 3 ani în elaborarea, livrarea și evaluarea cursurilor de instruire în domeniul protecției sociale;
  • Cunoștințe demonstrate în domeniul organizării și funcționării serviciilor și prestațiilor sociale;
  • Experiență de lucru, inclusiv comunicare cu autoritățile publice centrale, cu organizațiile societății civile și partenerii de dezvoltare;
  • Operare PC: Word, Power Point, Internet

Produse finale:

  1. Curriculumul cursului de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială.
  2. Suportul de curs pentru cursul de instruire continuă pentru personalul implicat în furnizarea de servicii de cantină socială.
  3. Curriculumul și suportul de curs înaintate spre aprobare către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
  4. Cursul de instruire livrat pentru 100 persoane implicate în furnizarea serviciilor de cantină socială.
  5. Raport final cu privire la instruirea și evaluarea pre- și post-training a participanților.

Condiții de contractare: Consultantul/a va fi contractat/ă pentru 16 zile, în perioada august – septembrie 2024.

Procedura de aplicare: Persoanele interesate sunt încurajate să trimită:

  • CV-ul semnat, actualizat, care va descrie experiența consultantului, atât din aspect general, cât și raportat la cerințele descrise în Termenii de Referință. Va fi inclusă și o scrisoare de referință.
  • Oferta financiară. Suma solicitată va fi indicată brut în MDL (suma brut este suma din care se vor deduce impozitele și contribuțiile sociale obligatorii datorate către stat de către persoana contractată). Transferul va fi realizat în lei moldovenești la cursul de referință al proiectului. Toate taxele și impozitele aferente serviciilor prestate vor fi calculate și transferate de către contractor în conformitate cu legislația în

Dosarul se va depune în original (semnat olograf) la adresa A.O. Concordia. Proiecte Sociale”, Chișinău, str. A. Corobceanu 13/1, MD-2004, sau electronic (cu semnătură electronică) la adresa: vadim.tarna@concordia.md cu mențiunea „Consultant elaborare curs de instruire continuă cantine sociale.

Termen-limită de prezentare a dosarului – 22 iulie 2024.

Criterii de evaluare:

 

Criterii de evaluare:

Scorul maxim posibil

1.

Expertiza și competențele consultantului:

·   Demonstrarea competențelor și experienței (30 puncte max.);

·   Scrisoarea de referință (10 puncte max.).

80 puncte

2.

Oferta financiară cea mai avantajoasă

20 puncte

 

Scorul total maxim

100 puncte

Selecția câștigătorului

Ofertele depuse în cadrul acestei proceduri de selecție vor fi evaluate în baza criteriilor descrise mai sus. Dosarele incomplete nu vor fi examinate.

Ofertantul care acumulează cel mai mare punctaj conform criteriilor de evaluare va fi invitat pentru negocierea contractului.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de clarificări, vă rugăm să le transmiteți în scris prin e-mail la adresa vadim.tarna@concordia.md cu mențiunea Clarificari – consultant instruire.

A.O. „Concordia. Proiecte Sociale” nu este obligată să dezvăluie modul în care propunerile sunt evaluate sau să furnizeze informații despre procesul de selecție al ofertanților.

Termenii de referință de mai sus nu reprezintă un contract sau un angajament. Prezentarea unei oferte nu obligă A.O. „Concordia. Proiecte Sociale” să încheie un contract, sau să acopere costurile suportate la pregătirea ofertei.