Anunț de achiziție a serviciilor de instruire în tehnologiile procesării și valorificarea lanțului valoric din sectorul PAM pentru operatorii ecologici din regiunea GAL ”Vasile Stroescu”



Anunț de achiziție a serviciilor de instruire în tehnologiile procesării și valorificarea lanțului valoric din sectorul PAM pentru operatorii ecologici din regiunea GAL ”Vasile Stroescu”

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Vasile Stroescu” implementează proiectul „Dezvoltarea sectorului de plante aromatice și medicinale 3.0”, în cadrul Fondului de Dezvoltare Tematică „Inovatorii 3.0”, realizat în cadrul proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul Programului de Cooperare pentru Dezvoltare – Polish Aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova.

Scopul proiectului este consolidarea, susținerea și diversificarea continuă a sectorului de creștere și procesare a plantelor aromatice și medicinale de pe teritoriul GAL-ului ”Vasile Stroescu”, prin valorificarea resurselor existente în regiune, susținerea și promovarea IMM-urilor și încurajarea asocierii și cooperării în domeniu.

Asociația GAL ”Vasile Stroescu” anunță concursul de achiziție pentru contractarea 1-ui expert din domeniul tehnologiilor de procesare a plantelor aromatice și medicinale, inclusiv și a celor ecologice certificate, care va presta servicii de instruire, consultanță și mentorat unui grup țintă format din 15 agricultori din regiunea GAL ,,Vasile Stroescu”, în conformitate cu termenii de referință de mai jos:

  • Sesiunile de instruire vor fi desfășurate în raionul Edineț, regiunea GAL ,,Vasile Stroescu”.
  • Perioada disponibilă pentru prestarea serviciilor de instruire este: iulie - decembrie 2024;
  • Experiență în prestarea serviciilor de instruire, mentorat și consultanță în domeniul PAM și alte domenii conexe;
  • Prestatorul de servicii va fi responsabil de:
  1. Elaborarea unui program de instruire cu durata de cinci zile.
  2. Pregătirea materialelor de instruire cu conținuturi, studii de caz, fișe de lucru, exerciții practice la subiectele de mai jos:
  • Asigurarea bunei activități de cultivare, recoltare și apreciere a calității materiilor prime din plante aromatice, medicinale și condimentare.
  • Analiza tehnologiilor și specificul procesării plantelor aromatice, medicinale și condimentare.
  • Valorificarea lanțului valoric prin procesarea plantelor aromatice, medicinale și condimentare, inclusiv a lanțului valoric ecologic.
  • Asigurarea lucrărilor de optimizare a proceselor tehnologice de obținere a uleiurilor aromatice.
  • Aprecierea calității semifabricatelor și a produsului finit.
  1. Raportarea rezultatelor de activitate.

 

Dosarul de aplicare va conține:

1. Conceptul programului de instruire în tehnologiile procesării și valorificarea lanțului valoric din sectorul PAM, care va include informații despre activități concrete și termenii (estimativi) de realizare;

2. CV-ul expertului, în care va fi clar indicată calificarea profesională și experiența acestuia în domeniul de intervenție;

3. Portofoliul/Descrierea colaborărilor anterioare pe tematici similare (acesta va conține informații legate de organizația/proiectul/activitatea/tematica și perioada în care serviciul a fost prestat);

4. Oferta financiară, care va include toate costurile aferente serviciilor de instruire cu durata de 5 zile.

Oferta financiară va include suma brută exprimată în moneda națională (MDL) și va fi confirmată prin aplicarea semnăturii candidatului.

 

Dosarul de aplicare cu ofertele tehnică, financiară și actele aferente va fi expediat prin e-mail la adresa: galvasilestroescu@gmail.com cu subiectul ”Ofertă pentru achiziția serviciilor de instruire în tehnologiile procesării PAM”.

până la termenul limită de 16 iulie 2024, ora 17:00.

Selectarea candidaților se va face în funcție de corespunderea acestora la criteriile de selecție și prețul solicitat.

Informații suplimentare pot fi oferite de către dna Ursachi Mirabela la numărul de telefon: 067657475