CDA anunță concurs selectare companie prestatoare de servicii de audit
Centrul de Drept al Avocaților (CDA)
str. Vlaicu Pârcălab 8,
Chișinău, MD-2009
Republica Moldova,
17 ianuarie 2024
Cantractare companie prestatoare de servicii de audit
TERMENI DE REFERINȚĂ:
Prezentare generală:
Centrul de Drept al Avocaților (CDA) este o asociație obștească, cu misiunea de a promova respectarea drepturilor fundamentale ale omului și oferirea suportului juridic refugiaților, apatrizilor, persoanelor care riscă să devină apatrizi, străinilor aflați în dificultate (inclusiv străinii deținuți în custodie publică), solicitanților de azil și persoanelor nedocumentate, persoanelor cu protecție umanitară, având la bază o justiție efectivă, echidistantă și corectă. Detalii despre organizație: https://cda.md
Scopul concursului:
Centrul de Drept al Avocaților AO anunță concurs public pentru selectarea companiei ce va realiza auditul proiectului pentru 5 ONG-uri locale, beneficiare a suportului instituțional oferit de AO Centrul de Drept al Avocaților în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova”.
Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2023-30.04.2024.
Bugetul alocat în cadrul proiectului pentru fiecare dintre cele 5 organizații este de 25000,00 USD.
Contractul pentru servicii de audit va fi semnat direct cu ONG-ul local (în total 5 organizații), dar selectarea companiei de audit se face de către CDA.
Din aceste considerente, prețul din oferta financiară urmează a fi indicat per unitate, adică pentru fiecare dintre cele 5 organizații.
Perioada de prestare a serviciului de auditare financiară: 01.05.2024 - 15.05.2024.
Data limită de prezentare a raportului de audit către CDA: 20.05.2024.
Sarcini tehnice:
- Raportul de audit, verificat și semnat de auditorul responsabil va fi prezentat Centrului de Drept al Avocaților conform termenilor stabiliți.
- Raportul de audit trebuie să indice clar opinia generală de audit, detaliile privind metodologia de audit și scopul auditului.
- Asigurarea faptului că auditul a fost efectuat în conformitate cu standardele internaționale de audit și de către auditor calificat și licențiat.
- Rapoartele de audit vor fi prezentate în trei exemplare în limba română şi versiunea electronică a acestora (în format pdf)
Cerințe față de Raportul de audit:
- Opinia de audit va fi exprimată în conformitate cu ISA 700/800. Raportul de audit va conține situațiile financiare, inclusiv notele per program și scrisoarea către management.
- Raportul de audit, verificat și semnat de auditorul responsabil (trebuie să fie inclus numele, prenumele și poziția auditorului calificare și licențiere) va fi prezentat Asociației conform termenelor stabilite.
- Raportul de audit va fi prezentat în trei exemplare în limba română.
- Raportul de audit, include un paragraf separat în care descrie exactitatea și corectitudinea cheltuielilor realizate per proiect.
Scrisoarea către management:
Pe lângă raportul de audit, auditorul va pregăti o scrisoare în care va include:
- Rezultatele controlului;
- Recomandările auditorului pentru a înlătura deficiențele identificate (în ordinea priorităților);
- Punctele slabe identificate și evaluarea riscurilor, recomandări pentru îmbunătățirea acestora;
- Raport privind gradul de conformitate;
- Lipsa documentelor confirmative cuantificate în sume exacte, în cazul în care acestea există.
Conținutul ofertei:
Dosarul de participare la concurs va conține următoarele:
- Denumirea ofertantului, telefonul de contact, adresa electronică şi CV persoanelor care vor fi implicate nemijlocit în auditul programului. Licențe și certificări ale auditorului. Apartenența la Asociații profesionale sau internaționale.
- Descrierea companiei ofertante, a experienţei în domeniu şi argumentarea oportunităţii selectării acesteia;
- Oferta financiară, care să indice preţul serviciilor de audit per unitate, adică pentru un singur ONG. Prețul urmează a fi indicat în MDL, cota TVA 0. De asemenea se va indica perioada exactă de efectuare a auditului, cu respectarea termenelor indicate mai sus.
- Copia certificatului de înregistrare;
- Copia extrasului din registrul de stat al persoanelor juridice;
- Copia licenței privind activitatea de audit general și auditul instituțiilor financiare.
Criteriile de selecție:
- Experiență în domeniu – companiile de audit interesate trebuie să aibă experiență în auditarea organizațiilor necomerciale din Republica Moldova;
- Calificarea auditorului sau echipei care va efectua auditul (minim 4 ani de experiență);
- Prețul serviciilor pentru auditul efectuat și perioada propusă pentru efectuarea auditului.
- Imaginea și reputația companiei/persoanei fizice. Apartenența companiei//persoanei fizice la o rețea internațională va constitui un avantaj.
Termen limită pentru depunerea ofertelor – 31.01.2024
Ofertele vor fi trimise prin e-mail la adresa contabil@cda.md cu titlul e-mailului: „Oferta servicii de audit ONG-uri locale”.
Telefon de contact: 078083783
Ofertele care nu respectă condițiile din anunț și termenii de referință nu vor fi luate în considerație.